BU KADROYLA İZMİR'DE BİRİNCİ OLURUZ!

AK Parti İl Başkanı Ömer Cihat Akay, genel seçimde İzmir’de birinci parti olacaklarını vurguladı.

12 Nisan 2011 Salı 19:06
BU KADROYLA İZMİR'DE BİRİNCİ OLURUZ!

İl başkanlığında düzenlediği basın toplantısında milletvekili adayları tanıtan Akay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın da aday olduğu ekiple genel seçimde İzmir’de partilerini birinci yapacaklarını söyledi. Akay, “Bu liste, iftiharla söylüyorum benim içime sinen, arkalarında şerefle koşabileceğim güzel bir liste oldu.” dedi.
Bakanlar Günay ve Yıldırım’ın katılamadığı toplantıda konuşan İl Başkanı Akay, 7 Mart 2011 günü başlayan aday adaylığı sürecinin 14 Mart’ta sona erdiğini, 25 Mart’ta temayül yoklaması olduğunu, genel merkez tarafından yapılan mülakatlar sonucunda aday listelerinin dün açıklandığını hatırlattı. İzmir'in demokrasinin kalesi ve ilklerin şehri olduğunu, göreve geldikleri günden bu yana partilerini ilk sıraya taşımayı amaçladıklarını ifade eden Ömer Cihat Akay, “Emek ve gayretlerimizin semeresini bugün almış bulunuyoruz.” şeklinde konuştu.
Adaylar arasında iki bakan, iki milletvekili, İzmir il başkanlığı görevini yapmış iki kişi, eski kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarının da yer aldığını dile getiren Akay, “Bu dönem, çok güçlü bir şekilde seçime hazırlanıyoruz. Bu ekiple inanıyorum ve güveniyorum ki 12 Haziran'da yapılacak genel seçimde AK Parti'yi İzmir'de birinci olarak çıkaracağız.” dedi.
İzmir 1. bölge 4. sıra milletvekili adayı İlknur Denizli ise şehirle ilgili doğru projeleri doğru kaynaklarla Ankara'ya aktararak problemlere çözüm bulmayı amaçladığını söyledi. 1. bölge 5. sırada adayı Ali Aşlık da hedeflerinin, İzmir’de AK Parti’yi birinci yapıp 2014 seçimlerinde şehri AK Partili belediyecilikle tanıştırmak olduğunu kaydetti. 2. bölgeden 2. sıra adayı Aydın Şengül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın İzmir’e verdiği önemi, listelere koyulan iki bakanla gösterdiğini dile getirdi. 2. bölge 3. sıra adayı Erdal Kalkan, ise İzmir’in dünya markası olması için çalışacaklarını kaydetti. 2007 seçimlerinde de 10. sıradan aday olduğunu hatırlatan 2. bölge 10. sıra adayı Uğur Türkan da, “Şimdi de 10. sıradan adayım. Tescilli 10 numara adayım.” esprisi salondakileri güldürdü.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol