'BARONLARIN YANLIŞINI HALK DÜZELTECEK'

DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, İzmir'de faaliyet gösteren sivil toplum örgütlerinin yöneticileri ile buluştu.

20 Mart 2014 Perşembe 13:25
'BARONLARIN YANLIŞINI HALK DÜZELTECEK'
Aksakal Kayacan, CHP'nin 30 Mart yerel seçimlerini genel seçim havasına büründürmeye çalıştığını belirterek "Halka ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. 'AKP gelirse ülke karanlığa gömülecek' diyorlar. Ancak Cumhuriyet'in teminatı CHP'nin gösterdiği adaylar değildir. Cumhuriyet'in gerçek teminatları DSP'de yollarına devam edenlerdir. Baronların yaptığı yanlışı halk düzeltecek ve bize sahip çıkacak" diye konuştu. 
DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, İzmir Denizliler Derneği Başkanı Yenel Gülce'in davetiyle Balçova'da düzenlenen kahvaltıda İzmir genelinde faaliyet gösteren çeşitli konfederasyon ve dernek üyeleri ile bir araya geldi. DSP Konak Belediye Başkan Adayı Hakan Tartan, DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan, DSP Buca Belediye Başkan Adayı Öner Osmanoğulları  ve Balçova Eski Belediye Başkanı Ali İhsan Ülker'in yer aldığı kahvaltıya İzmir Denizliler Derneği, Afyonkarahisar Federasyonu, Hizmet Önce İnsan İçindir Konfederasyonu, Kars-Ardahan-Iğdır Dernekleri Federasyonu, Şanlıurfalılar Kültür ve Dayanışma Derneği,  Balçovalı Müteahhitler Derneği, Kağızmanlılar Derneği, Tuncelililer Derneği'nin  yönetici ve üyeleri ile DSP Balçova Belediye Meclis Üyesi Adayları katıldı. 
"Halk bize sahip çıkacak"
DSP Balçova Belediye Başkan Adayı Semra Aksakal Kayacan, konuşmasında Türkiye'de solun ve sosyal demokratların içinde bulunduğu duruma dikkat çekerek şöyle dedi:  "Balina, derisinin aşındığını hissettiği zaman okyanusun derinliklerine dalar. Kendisini temizleyip, derisini yenileyerek suyun üzerine pırıl pırıl çıkar. Ben inanıyorum ki Türkiye'deki sosyal demokratlar da benzer bir süreçten geçiyor. Bu bir genel seçim değil. Baronlar yanlış yaptı. Halk düzeltecek, bize sahip çıkacak. Biz Atatürk'ün emanetini  koruyarak yolumuza devam edeceğiz. İçimize gömdüğümüz Kuva-i Milliye ruhunu yeniden canlandıracağız. İşimizin kolay olmadığını ilk gece de biliyordum. Ama şu anda halkta bu kadar karşılığı olan arkadaşlarla yola çıkmanın güvencesini ve gurunu yaşıyorum. " 
Halkın artık sevgi ve demokrasi devrimi istediğini ifade eden Aksakal Kayacan, "Balçova'da rakibimiz olan Cumhuriyet Halk Partisi'nin adayının elinde tek bir sermaye var. Halka ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalışıyorlar. 'Oyları bölmeyin yine bizi seçin, yoksa AKP gelir, karanlık gelir' diyorlar. Öyle bir şey yok. Balçova'da AKP gelemez ama Sayın Mehmet Ali Çalkaya da Balçova'ya bir kez daha hizmet etmeye gelemez. CHP'nin gösterdiği adaylar Cumhuriyet'in teminatı değildir. Cumhuriyet'in gerçek teminatları DSP de yola devam edenlerdir" diye konuştu. 
"Oylar bölünmeyecek "
Toplantıda konuşan DSP Konak Belediye Başkanı Hakan Tartan ise 30 Mart seçimlerinin iki parti arasında süren bir rekabete indirgenmeye çalışıldığını belirterek halkta yaratılmak istenen "oyları bölme" yanılgısına dikkat çekti. Tartan, "Partilerin Türkiye çapında aldıkları oy; büyükşehir ve il belediye başkanlıkları için verilen oylarla belirlenecek. Yani İlçe belediye başkanlarının aldığı oyun Türkiye geneline hiçbir etkisi yok. Hangi partili olursanız olun ilçelerde istediğiniz isme oy verebilirsiniz" dedi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.03.2014 13:28
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol