ASLAN: SEÇİM HARCAMASI İÇİN Mİ?

Bayraklı Belediyesi’nin Yamanlar Mahallesi'nde bulunan toplam 38 bin metrekare inşaat alanına sahip iki arsayı adeta yangından mal kaçırırcasına satışa çıkarmasına DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan sert tepki gösterdi.

24 Şubat 2014 Pazartesi 11:28
ASLAN: SEÇİM HARCAMASI İÇİN Mİ?

 Bayraklı Belediyesi’nin Yamanlar Mahallesi'nde bulunan toplam 38 bin metrekare inşaat alanına sahip iki arsayı adeta yangından mal kaçırırcasına satışa çıkarmasına DSP Bayraklı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Aslan sert tepki gösterdi. Aslan, “Seçime bir ay kala bu tür satış hem etik hem de doğru değil. Alelacele yapılan bu satışların sonucu genellikle suistimal olmuştur. Bayraklı’ya bu yaşatılmamalıdır” dedi.

Aslan, Yamanlar Mahallesi’nde bulunan her iki arsanın da adeta yangından mal kaçırırcasına yaklaşık 5 milyon lira bedelle satışa sunulmasının akıllara ‘seçim harcaması’ düşüncesini getirdiğini belirtti. Her ne amaçla yapılıyor olursa olsun seçime bir ay kalmışken böyle yüksek fiyatlı bir satışın yapılmaması gerektiğini kaydeden Aslan, “  Seçimden çıkacak sonucu kimse bilemez. Siz kendinizi değişmez görebilirsiniz, yarışın içinde iddialı konumda olduğunuzu da söyleyebilirsiniz ancak Bayraklı halkına ait taşınmazları kendinize aitmiş gibi göremezsiniz. Halkın arazisini, halkın gayrimenkulünü ‘ben istiyorum oluyor’ diyerek satışa çıkaramazsınız” dedi.
BU ARSALAR BAYRAKLI HALKINA AİTTİR…
Aslında bu tür durumların sadece Bayraklı ölçeğinde yaşanmadığını, geçmişten günümüze sayısız suistimallerle karşılaşıldığını kaydeden Aslan, “  Seçime şurada kalmış bir ay ve siz kalkıp iki önemli arsayı, halkın arsasını birilerine satmaya çalışıyorsunuz. Bayraklı halkı bunu iyi değerlendirmelidir. Satışın seçim sonrasına bırakılması konusunda belediye meclis üyelerini  göreve çağırıyoruz.  Son dakika ihaleleri, son dakika satışlarının sonucu çoğunlukla suistimal olmuştur. Bayraklı’ya bu yaşatılmamalıdır.” ifadelerini kullandı.
TOPLAM İNŞAAT ALANI 38 BİN METREKARE…
Kapalı teklif usulüne göre satılacak olan iki arsanın ihalesi, 4 Mart'ta Osmangazi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek. Toplam inşaat alanı 38 bin metrekare olan arsalar, 5 milyon 375’er bin lira olarak bedellendirildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.02.2014 11:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol