'AK PARTİ OYUN OYNUYOR...'

HAS Parti İzmir İl Başkanı Levent Peşker, Numan Kurtulmuş'un son günlerde AK Parti'ye geçeceği yönündeki iddialara yönelik, “Günlerdir gündemi meşgul eden bu durum AK Parti’nin partimize yönelik kurduğu bir Ali Cengiz oyundur” dedi.

11 Temmuz 2012 Çarşamba 14:00
'AK PARTİ OYUN OYNUYOR...'

 Foça ilçesine yaptığı ziyareti sırasında açıklama yapan Has Parti İzmir İl Başkanı Levent Peşker, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş'un AK Parti'ye geçeceği iddialarının asılsız olduğunu söyledi. “AK Parti'liler gönüllerinden geçeni yani arzu ettiklerini dile getiriyorlar” diyen Peşker, “Gönüllerinden geçiyor çünkü biliyorlar ki bir daha ki döneme onların bir Başbakan adayı yok. 350 milletvekili olan bir partinin içinde Başbakanlık makamına uygun bir ismin var olup olmadığını bilemeyiz, bu konuda yorum yapamayız. Fakat Genel Başkanımız Sayın Numan Kurtulmuş’u da tercih etmeleri bizim için büyük bir onurdur. AK Parti bilindiği üzere daha önce de Genel Başkanımızı AK Parti saflarına dahil etmek adına birtakım girişmelerde bulundu. Bu girişimler o zaman da sonuçsuz kalmıştı” dedi.

Numan Kurtulmuş’un siyasete olan bakışının ve dünya görüşünün hakkaniyet ve insanlık üzerine kurulu olduğunu ifade eden Peşker, “Genel Başkanımız AK Parti’ye geçme iddialarına yönelik yaptığı net açıklama ile aslında bu konudaki tartışmalara yine net bir şekilde noktayı koymuş oldu. Bizler de Has Parti’nin İzmir il ve ilçe teşkilatları olarak Genel Başkanımızın AK Parti’ye gitmeyeceğini yakinen biliyoruz. Bu durum tamamı ile AK Parti’nin partimize yönelik kurduğu bir Ali Cengiz oyundur. Fakat kendilerinden Allah razı olsun ki böyle bir oyunu hazırlayıp yürürlüğe koymuşlar. Bu oyun sayesinde Numan Kurtulmuş isminin ne kadar değerli bir isim olduğu gerçeği bir kez daha öne çıkmış oldu. Has Parti teşkilatlarının genel başkanlarına ne kadar bağlı olduğu da gözler önüne serilmiş oldu. Kendilerine teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
"HER GEÇEN İKTİDAR HEDEFİMİZE EMİN ADIMLARLA YAKLAŞIYORUZ"
Has Parti olarak iktidarı hedeflediklerini kaydeden Peşker, “Hiç kimse bizi 2011 seçimlerinde aldığımız oy oranınla değerlendirmesin. Has Parti 2011 seçimlerinde 6 aylık geçmişi olan henüz yeni doğmuş bir siyasi hareketti. Buna rağmen böylesine kısa bir zamanda 71 vilayette teşkilatlanarak seçimlere girmeye hak kazandık. Seçim sonucunda ise yüzde 0.7 oranında oy aldık. 40 yıllık partiler yüzde bir oranında oy alırken bizim yeni kurulmuş bir parti olarak aldığımız oy küçümsenemez. Halkımızın partimize dolayısıyla genel başkanımıza bir teveccühü olduğunu biliyoruz, görüyoruz. Partimizin önlenemez yükselişini sadece biz değil herkes görüyor. Hedefimizin iktidar olması da AK Parti’yi, AK Parti’li vekilleri ve Başbakanımızı da rahatsız ediyor. Çünkü Numan Kurtulmuş gibi büyük bir değerin liderliğinde birbirine inanan, güvenen aynı hedefe kilitlenmiş büyük bir teşkilat yapısına sahibiz. Sürekli olarak üye sayımız artıyor. Halkımızın partimize olan sempatisi, ilgisi adeta bir çığ gibi büyüyor. Her geçen iktidar hedefimize emin adımlarla yaklaşıyoruz” şeklinde konuştu.
“Diyelim ki olmaz denilen oldu ve Numan Kurtulmuş AK Parti’ye geçti. Bu durum karşısında tavrınız ne olur?” sorusuna yanıt veren Peşker, şunları söyledi:
“Genel Başkanımızın ideali milletvekili ya da bakan olmak olmuş olsaydı, kendisi Has Parti’yi kurmazdı. Şu anda AK Parti’de olurdu. Genel Başkanımız yola birlikte çıktığı dava arkadaşlarını yarı yolda bırakmaz. Aynı şekilde bizlerde yanımızda yürüdüğümüz insanları satmayız. Has Parti İzmir İl Teşkilatı olarak Genel Başkanımızın alacağı her türlü karara saygı duyarız. Alacağı her karar bizim için emir olur. Atacağı her adım, bizim için bağlayıcıdır. Aldığı her kararın attığı her adımın arkasındayız. Sonuna kadar yanındayız. Genel Başkanımız neredeyse biz oradayız.''

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol