AK PARTİ İZMİR'İN KADIN ŞOFÖRÜ DURMAK BİLMİYOR

Genel seçimde İzmir’de birinci olmayı hedefleyen AK Parti’nin, 100’den fazla anons aracından birini Ayşen Talay kullanıyor. Talay, günlük 200 kilometreye yakın yol katediyor.

30 Mayıs 2011 Pazartesi 14:53
AK PARTİ İZMİR'İN KADIN ŞOFÖRÜ DURMAK BİLMİYOR

 

Genel seçimde İzmir’de birinci olmayı hedefleyen AK Parti’nin, 100’den fazla anons aracından birini Ayşen Talay kullanıyor. AK Parti İzmir İl Başkanlığı’ndaki anons araçlarını kullanan ilk kadın şoför unvanını alan Talay, her gün şehri sokak sokak dolaşıyor. AK Parti 2. bölge milletvekili adayı Nesrin Ulema’nın seçim arabasını kullanan Talay, günlük 200 kilometreye yakın yol katediyor. İlgiden memnun olduğunu belirten Talay, seçim araçlarında ilk defa bir kadın şoför gören İzmirlilerin, inanamayıp birkaç defa dönüp bakmasından da mutlu olduğunu söylüyor.
İzmir’de diğer siyasi partiler dahil seçim anons arabası kullanan ilk kadın olduğunu, bunun da kendisine büyük bir gurur verdiğini belirten Ayşen Talay, şoförlük teklifinin ardından en büyük desteğin ailesinden geldiğini anlatıyor. Evine ekonomik katkı sağlamak isteyip iş aramaya başladığı bir dönemde teklif olduğunu kaydeden Talay, eşinin ve iki kızının desteğini alarak anons arabasında şoförlüğe başladığını anlatıyor. Her sabah erken saatlerde direksiyon başına geçtiğini, milletvekili adayı Ulema’nın bölgesinde anons yaparak dolaştığını beliten Talay, “2. bölgeyi her gün farklı güzergâhlarla turluyoruz. Bu işi kabul etmemdeki en önemli sebep, Ulema’nın kadın aday olmasıydı. AK Parti’yi, kadına daha çok söz hakkı tanıyan ve her yerde ön planda tutan bir parti olarak görüyorum.” diyor.
İzmirlilerin şaşkın bakışları arasında, birçok erkeğin bile giremediği semtlere, mahallelere, sokaklara kadar girdiğinin altını çizen Ayşen Talay, şimdiye kadar hep olumlu tepkiler aldığını vurguluyor. İnsanların, bir kadın olarak anons arabası kullanmasına şaşırdığını akatran Talay, “Ben onurumla ekmeğimi çıkarmanın derdindeyim. Gözlemlediğim kadarıyla İzmir’deki seçim araçlarını kullanan tek kadın şoförüm. Diğer siyasi partilerde böyle bir durum yok. Bu yüzden İzmirliler, cesaretime hayranlıklarını ifade ediyor.” şeklinde konuşuyor.
Türk kadınının her işi yapabileceğini ispatladığını söyleyen Talay, diğer mesai arkadaşlarının da oldukça saygılı davrandığını ve her konuda destek olduğunu belirtiyor. Anons arabalarında daha çok kadının çalışmasını da arzuladığını, seçim sürecinin ardından teklif gelirse şoförlüğe devam edebileceğini belirtilor. Talay, çocuklarına örnek bir anne olduğunu düşünüyor ve ilk kadın makam şoförü olmayı da arzu ediyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
vatansever 2011-06-03 20:56:47

mehmetçiklerin katilleri haburda davul zurnayla karşılanırken çok mu hoşuna gitti, bopun eş başkanııyla seçimlerden sonra başkanlık sistemini beraber oylarsın artık