AK PARTİ İZMİR'İN BAŞKANI ARTIK 'O'

AK Parti İzmir’de yaşanan depremin ardından başkanlığı düşürülen Ömer Cihat Akay’ın yerine görevi alan Abdullah Tekbaş önce mazbatasını aldı sonra da makam koltuğuna oturdu ve neler soyledi neler?

12 Haziran 2012 Salı 13:18
AK PARTİ İZMİR'İN BAŞKANI ARTIK 'O'

 AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay'ın seçim kurulu tarafından başkanlıktan düşürülmesinin yankıları devam ederken aynı göreve gelen yeni İl Başkanı Abdullah Tekbaş mazbatasını aldı.

 
Akay'a karşı oluşturduğu listede bulunan başta Konak eski İlçe Başkanı Latif Özkan, Milletvekili Adayı Harun Özdemir, İl eski Başkan Yardımcısı Hüsniye Çoban, Karşıyaka eski İlçe Başkanı Tuncay Bozkurt ve çok sayıda kişi ile mazbatasını alan Tekbaş, “Seçim Kurulu'ndan yetkimizi aldık. Hukukun vereceği karara saygılıyız. İl binasına gidip ayrıntılı açıklama yapacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde bu işi yürüteceğiz” dedi.
Seçim Kurulu ziyaretinin ardından Konak'ta bulunan bir yerde partililerle durum değerlendirmesi yapan Tekbaş'ın ne yapacağı konusunda Aydın Milletvekili İzmir Koordinatörü Mehmet Erdem'den haber beklediği öğrenildi. Genel merkezden gelen talimat doğrultusunda Tekbaş ve ekibi çalışmalarına yön verecek.
 
Abdullah Tekbaş mazbatasını aldıktan sonra Ankara'dan beklenen haber de geldi. AK Parti'nin 'yeni' yeni Başkanı, İl Binası'ndaki makamına geçmek için onay aldı.
Makamında ilk açıklamasını yapan Tekbaş, “Kimseyle sorunumuz olmaması için mücadele vereceğiz. Partimizi 2014 seçimlerine en güzel şekilde, yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla birlikte hazırlayacağız. Bugün bir toplantı yapmayı düşünüyoruz. Hukukun verdiği bir karar var. Bütün Türk Milleti gibi biz de hukukun verdiği karara saygılıyız. Bütün arkadaşlarımız, hep beraber, el ele partimizi daha ileri götürmek için çalışacağız. Geçmiş geçmişte kalmıştır. Önümüze bakıyoruz. Önümüzdeki seçimlere bakıyoruz. Kimsenin kimseyle sorunu olmayacaktır. Genel merkez İzmir il koordinatörümüzle irtibat halinde buraya geldik. Kendisi buraya gelmemizi söyledi onun biz de geldik. Yoksa kafamıza göre gelmiş değiliz. Bundan sonraki süreçte, parti kazanarak çıkacak” dedi.
Süreçle ilgili de konuşan Tekbaş, “Ben bu süreçten sonra rakip olarak algılamıyorum. Hepimiz AK Partiliyiz. Yapılan bir itiraz varsa hukuk bununla ilgili kararı verecektir. Karar kesindir” diye ekledi.
"KIRGINLIK OLMAYACAK"
Makamındaki kısa açıklamasının ardından kurmayları ile birlikte basın toplantısı düzenleyen Tekbaş, “Kongremizden partimiz güçlenerek çıkmıştır. Partimizde görevdeyiz. Bütün AK Parti ailesiyle partimizi 2014 seçimlerine hazırlayacağız. Kesinlikle birlik, beraberlik ve kardeşliğimizden ödün vermeyeceğiz. Kırgınlık olmayacak. Partililerimizi birbirini sever ve sayar. Demokratik süreçleri sevgi ve saygı ile atlatırız. Biz, CHP Milletvekili Aytun Çıray'ın yaptığı açıklamayı mezar soygunculuğu olarak algılıyorum. Kendisinin oturduğu bir ilçe olan Ödemiş’te bile partimiz açık ara önde... Kendi ilçesinde bile başarılı olamayan bir milletvekili önce parti içerisindeki sorunları çözsün. Biz listede bulunanlar, delegelerle birlikte kucaklaşıyoruz. Partimiz bu sevgi ve saygı ile büyüyecek. Partimizin taşınması, yönetim oluşturulması ve görev dağılımı ile ilgili çalışmalarımız olacak” dedi.
 
Tekbaş ayrıca, “Genel merkezimizin burada yönetime saygısı var. Hiçbir problemimiz yok. Hep birlikte büyüyeceğiz” diye konuştu. 
Ömer Cihat Akay'ın partide önemli bir kişi olduğunu söyleyen Tekbaş, gereken birlikteliği sağlayacaklarını bu konularda başka soru istemediğini söyledi. Akay ve ekibinin hukuki çalışmaları ile ilgili konuşan Tekbaş, “Partimizin hukuka saygısı var. Partimizin adında adalet var. Kendi içimizde de hukuka en fazla saygı gösteren partiyiz. Yönetimde yer alan kişiler bizim büyüklerimiz, ağabeylerimiz, kardeşlerimizdir. Onların hiç birini kendimden ayırmıyorum. Düne değil yarına bakıyorum. Bu ekip genel merkez tarafından özel olarak seçildi. Aramızda yönetimde bulunan kişiler ile ilgili hiçbir kırgınlık ve dargınlık olmayacak."diye konuştu.
 
Kongre döneminde kullandığı sözlerin arkasında olduğunu ifade eden Tekbaş, "Partide kullandığım sözlerin arkasındayım. Parti içinde yarışırız biter ve bir araya geliriz. Bir sıkıntımız da yok. Başbakanım ve genel merkezimin emrindeyim. Onların temennisi ve önerisi benim için emirdir" ifadelerini kullandı.
 
GENEL MERKEZE GÖRE
Konak İlçe Seçim Kurulu’nun kararıyla il başkanlığından düşürülen Ömer Cihat Akay, seçim kurulunun yetkilerini aşan bir karar verdiğini ileri sürerek Yüksek Seçim Kurulu’na başvurma kararı aldı. Kurmaylarını Ankara’ya gönderen ve genel merkezle istişarenin ardından YSK’ya başvurması beklenen Akay’ın, ‘Seçim Kurulu benim partiye üye olamayacağımı vurgulayarak bir karar vermiş. Ancak ben 18 aydır bu partinin il başkanlığını yürütüyorum. Partiye üyelik konusunda yetki Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nındır. Başsavcılık her altı ayda bir tüm siyasi partilerin üyelerini tek tek inceleyip sakıncalı olanları zaten düşürüyor. Seçim kurulu burada yetkisini aşarak kendisini Yargıtay Cumhuriyet Savcılığı’nın yerine koyuyor’ dediği öğrenildi.
Yakın çalışma arkadaşlarını Ankara’ya gönderen Akay’ın ‘memnu hakların iadesi belgesi ve sicil kaydı’ ile ilgili belgeleri de ibraz ederek öğleden sonra genel merkezin vereceği karar doğrultusunda YSK’ya başvuru yapmaya hazırlandığı öğrenildi.

 
 
GÖREVDEN ALINACAK MI?
Öte yandan genel merkezin ortaya çıkan bu yeni durum hakkında nasıl bir tavır takınacağı merak konusu… Mazbatasını alarak il başkanlığı makamına kurulan Abdullah Tekbaş’ın görevden alınıp alınmayacağı konusunun akşam saatlerine doğru yapılacak MYK toplantısında belli olacağı belirtiliyor. Genel Merkez’in Akay lehine YSK’ya itiraz etmesi halinde bu süreci bekleyebileceği ancak her halükarda Tekbaş’ı görevden almaya hazırlandığı yorumları yapılıyor.
ERDOĞAN'IN TAVRI 
Başbakan Erdoğan'ın 18 ay önce atadığı, çok sayıda aday arasından işaret ettiği Ömer Cihat Akay'ın başına gelenlere çok sert tepki verdiği iddia ediliyor. Olayı dün akşam saatlerinde Kültür-Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'dan öğrendiği konuşulan Başbakan Erdoğan'ın İzmir'deki kongreyi bu duruma getirenlerden hesap sorabileceği, özellikle Ege Koordinatörü olan Teşkilat Başkan Yardımcısı Mehmet Müezzinoğlu'nun topun ağzındaki isim olduğu yorumları yapılıyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol