"1 MİLYON 800 BİN GÖÇMENİN SÖZCÜSÜ OLACAĞIM"

CHP’den milletvekili aday adayı olan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlenen basın toplantısında neden siyasete atıldığını açıkladı.

05 Nisan 2011 Salı 01:36


Sürpriz bir kararla siyasete atılan Kordon İşadamları Derneği Başkanı Ömür Şanlı, milletvekili aday adaylığını düzenlediği basın toplantısıyla açıkladı. CHP’den 1. bölge milletvekili aday adayı olan Şamlı, İzmir’de yaşayan Balkan kökenli vatandaşların mecliste sesi olacağını söyledi. Batı Trakya’da doğan ve 25 yıl önce İzmir’e yerleşen Şamlı, “ İzmir’deki 1 milyon 800 bin balkan kökenli vatandaşın oyuna talibim” dedi.
ATATÜRK’ÜN EMANETİ
İzmir Balkan Dernekleri Federasyonu’nun destekleme kararı aldığı aday adayları arasında en genç isim olarak dikkat çeken Şamlı, tarihinde ilk kez böyle bir güç birliği yapıldığına dikkat çekerek, kendisine destek verenlere teşekkür etti. “Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de bizim topraklarımızda doğup büyüdü. CHP’yi her zaman Atatürk’ün bir emaneti olarak gördük” diyen Şanlı, “Güçlü bir şekilde bir araya geldik. Kamuoyunun önüne ilk çıktığımızda ‘milliyetçilik yapıyorlar’ dendi. Biz bir ilin temsilcileri değiliz. Biz suyun öteki yakasındanız. Açılım istemiyoruz. İzmir’de bir milyon 800 bin balkan göçmeni var ve bunların oyuna talibim” diye konuştu.
PROJELERDE YER ALACAK
Siyasette kadın ve gençlerin çok daha fazla yer alması gerektiğine inandığı için aday adayı olduğunu dile getiren Şanlı, CHP’den aday adayı olmasına ise partide yaşanan değişimin büyük etkisi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkan olmasının ardından CHP’nin proje üreten bir parti haline geldiğine dikkat çeken Şanlı, kendisinin de bu projelere ufakta olsa katkı koymak için bu yola çıktığını belirterek; “Ege bölgesi doğasıyla cenneti andırıyor. Ama bunu kullanamıyoruz. Denizle bağımız yok. Adeta denizine küsmüş bir ülkeyiz. Bunu değiştirmemiz gerekiyor. Trol avcılığı almış başını gitmiş. Bunun takipçisi olacağım. Balık çiftlikleri turizmi baltalıyor. Doğayı kazanmamız lazım” dedi.



DERNEK BAŞKANLARI DESTEK VERDİ
CHP İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek aday adaylığını açıklayan Şanlı’yı Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Adnan Yetişkin, Kosova-Rumeli Kültür Sanat ve Turizm Derneği Başkanı Şerafettin Yüksel, Makedonya Göçmenleri Birleştirme Dayanışma Kültür Derneği Başkanı Şaban Yaprak, İzmir Kent Federasyonu Genel Başkanı Turgay Yokuş ve Bostanlı işadamları Derneği Başkanı Feyyaz Sungur yalnız bırakmadı. Aday adaylığı açıklaması sonunda halk ozanı-aşık Mehmet Serbest, Şanlı için bir doğaçlama dile getirdi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Ahmet Önen 2011-04-05 02:18:27

CHP özellikle İzmir'i çntada keklik görüyor. Ancak 2007 seçimlerindeki farkın kapanmayacak ölçüde olmadığını da herkes biliyor. CHP'nin İzmir il yöneticileri doğru düzgün çalışıp artık eskilerden medet ummayı bıraksınlar. Yepyeni ve genç yüzlere ihtiyaç var. Ömür beye yolunda başarılar diliyorum