TÜRK RAMBO İZMİR'DE...

Avustralya'nın "en yetenekli ve yakışıklı" Türk'ü İzmir'de...

23 Mayıs 2011 Pazartesi 17:09
TÜRK RAMBO İZMİR'DE...

 İZMİRLİ bir ailenin oğlu olarak Avustralya'da doğan ve bu ülkede çekilen bir filmdeki rolüyle, 'en yetenekli ve yakışıklı oyuncu' seçilen 21 yaşındaki Deniz Akdeniz, baba memleketini ziyarete geldi. Akdeniz, Avustralyalı gençlerin kendisine 'Türk Rambo' lakabı taktığını söyledi.

Türkiye'den 1987 yılında Avustralya'ya göç eden İzmirli Atila Akdeniz ve Aysel Akdeniz çiftinin 1990'da Melbourne'de dünyaya gelen oğulları Deniz Akdeniz, Avustralyalı yazar John Marsden'in yazdığı yedi kitaplık 'Tomorow' serisinin ilki 'Tomorrow when the war began' adlı eserinden uyarlanan filmdeki oyunculuğuyla beğeni toplandı. Başarılı bir performans sergileyen Deniz Akdeniz, bu ülkede 'en yetenekli ve yakışıklı oyuncu' ödülünün de sahibi oldu.


Avustralya’nın işgali sırasında bir adadaki 8 gencin işgal güçlerine karşı verdiği mücadeleyi anlatan filmde erkek başrol oyuncusu olan Akdeniz, baba memleketi olan İzmir’e yakınlarıyla hasret gidermeye geldi. ABD ve İngiltere’deki önemli film şirketleri ile çalışma ve kariyerini yükseltme çabası içinde olduğunu belirten Akdeniz, "Film, Avustralya Film Enstitüsü ve IFF Magazin sinema ödülünü aldı. Filmde 8 arkadaşın kamp yapmaya gittiği bir adada işgal güçleri ile olan mücadelesi anlatılıyor" dedi.

KENDİ FİLM ŞİRKETİNİ KURMAK İSTİYOR
Genç oyuncu Akdeniz, şu anda yabancı film şirketleri ile çalışmasına rağmen en büyük hayalinin kendi film şirketini kurmak olduğunu belirterek, "Avustralya’da ekonomi eğitimi almama rağmen sinemayı tercih ettim. İlk filmde gösterdiğim başarı bir anda beni bu ülkede yıldız yaptı. Gittiğim her yerde gençlerin sevgisi ile karşılaşıyorum. Avustralyalı gençler bana 'Türk Rambo' lakabı taktı" diye konuştu. 

Bütün yakınlarının, sevdiklerinin İzmir’de yaşadığını, onlarla hasret gidermeye geldiğini dile getiren Akdeniz şunları söyledi:


"İzmir’in kızları güzel, erkekleri de yakışıklı. Bu kente büyük bir potonsiyel var. Önemli olan bu potonsiyeli ortaya çıkarmak. Avustralya’da İzmir’de çekilen dizi flimleri yakından takip ediyorum. İzmir bir açık hava sütüdyosu gibi. Üstelik dizilerdeki birçok oyuncu da İzmir’den çıkıyor. Bu zenginlik mutlaka değerlendirilmeli. İzmir Türkiye’nin ve Avrupa’nın bir sinema çekim merkezi olabilir." 


AİLESİ AVUSTRALYA’DA ÇALIŞIYOR

Genç oyuncu Deniz Akdeniz'in ODTÜ Elektronik Bölümü mezunu olan, Melbourne'de mühendislik ve MBA (iş idaresi) masteri yaptıktan sonra uzun yıllar yönetici olarak bu ülkede çalışan babası Atila Akdeniz ise üniversitede 'İş İdaresi' dersleri veriyor. Hacettepe Üniversitesi Biyoloji Bölümü mezunu olan annesi Aysel Akdeniz ise Melbourne'deki büyük bir hastanenin biyokimya laboratuvarında bilimsel araştırmalar yapıyor. Yayınlanan 12 bilimsel makalenin yazarları arasında yer alıyor. Deniz Akdeniz'in ekonomist olan ağabeyi Özgür Akdeniz de Australian and New Zealand Bank'ta çalışıyor





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol