TÜRK BAYRAĞINI YUNANLILARA KARŞI AÇMIŞ

EUROVİSİON Şarkı Yarışması'nın birincisi Azerbaycanlı Nigar Cemal ve Eldar Gasimov Denizli'ye geldi.

15 Haziran 2011 Çarşamba 13:52
TÜRK BAYRAĞINI YUNANLILARA KARŞI AÇMIŞ

 Nigar Cemal, Eurovision da birinci olduğunda neden Türk bayrağı taşıdığına açıklık getirdi. Cemal, "Türkiye elenince Yunanlılar bayrak açtı. Bu duruma çok üzüldüm. Biz şampiyon olunca Türk bayrağını açma gereği duydum" dedi.

Denizli'nin dünyaca ünlü turizm merkezlerinden olan Pamukkale'ye gelen, 56'ncı Eurovision Şarkı Yarışması'nın birincisi Azerbaycanlı Nigar Cemal ile Eldar Gasimov, 1600 yıllık antik havuzda yüzüp stres attı. Denizli Belediyesi ve TRT tarafından düzenlenen Türkçevizyon Müzik Festivali çerçevesinde Pamukkale Antik Tiyatro'da festivalin onur konuğu olarak yarın sahneye çıkacak olan Nigar- Eldar ikilisi, Pamukkale Örenyeri konusunda yetkililerden bilgiler aldı, ardından 36 derece su dolu havuza girdi.

'YUNANLILARA KARŞI AÇTIM' 
DHA'nın sorularını yanıtlayan Nigar Cemal, birinci olduktan sonra sahneye Türk bayrağı ile çıkması konusunda şunları söyledi:

"Türkiye Eurovision'da elenince Yunan grup ülkelerinin bayrağını açarak sevinç gösterisinde bulundu. Bu duruma çok üzüldüm. Çünkü, biz Türkiye ile aynı millet iki devlet konumundayız. 'Finale kalırsak, kaybetsek de kazansak da Türk bayrağı açacağım' diye o anda karar verdim. Finalde şampiyon olduk. Hemen elime Türk bayrağı alıp açtım, bu şekilde sevincimi dünyaya gösterdim. Türk bayrağı açmama neden olan Yunanlıların davranışı oldu."

TARKAN İLE DÜET YAPMAK İSTİYOR 
Nigar Cemal, Türkiye'de çok sevdiği ve beğenerek dinlediği sanatçılar olduğunu kaydederek, bunların başında Tarkan ile Rafet El Roman'ın geldiğini söyledi. Nigar, "Tarkan ile düet yapmak isterim. Umarım böyle bir fırsat elime geçer" dedi.

Eldar Gasimov da Pamukkale'yi çok sevdiğini belirterek, "Pamukkale'deki Türkçevizyon etkinliğine herkesi bekliyorum. Burada Eurovision'da şampiyon olduğumuz şarkıyı seslendireceğiz" diye konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol