Selami Şahin kimdir, hayatı, evliliği, öğren

Selami Şahin kimdir, kaç yaşında, nereli gibi sorularla müzisyenin kariyerine ilişkin araştırma yapıyor. İşte Selami Şahin’in biyografisi haberimizde…

29 Mart 2023 Çarşamba 17:48
Selami Şahin kimdir, hayatı, evliliği, öğren

Son günlerde hakkında çıkan iddialarla gündeme oturan başarılı sanatçı Selami Şahin, yaşı, memleketi, müzik kariyeri ve aile hayatı gibi birçok konu araştırma konusu haline geliyor.

Bu kapsamda ‘Selami Şahin kimdir, kaç yaşında, nereli?” gibi sorular yanıt arıyor. Selami Şahin hakkında merak edilenler…

SELAMİ ŞAHİN HAKKINDA

Selami Şahin, Türkiye'nin önemli müzisyenleri arasında yer almaktadır.

Kendisi hem müzisyen, besteci, söz yazarı hem de yapımcı olarak faaliyet göstermiştir. Selami Şahin, Hatay'ın Yayladağı ilçesinde doğmuş olup, annesi Mısır kökenli bir göçmen, babası ise Türk subayıdır. Selami Şahin'in müziğe olan ilgisi, ilkokulda öğretmenleri tarafından keşfedilmiştir.
Müzik kariyerine adım attığı 1960'lı yılların sonunda, Selami Şahin'in ilk plağı çıkmıştır. Ancak gerçek çıkışını 1968 yılında yayınladığı "Sabır Taşı" adlı 45'lik plağı ile yapmıştır. 1969 yılından itibaren kendisi de şarkılarının sözlerini ve müziklerini yapmaya başlamıştır. İlk bestesi olan "Sen Mevsimler Gibisin" adlı şarkısı, Altın Kelebek Ödülleri'nde Yılın Şarkısı ödülüne layık görülmüştür.

Selami Şahin, müzik kariyeri boyunca birçok hit şarkıya imza atmıştır. Bugüne kadar 24 adet 45'lik plağı, 7 adet LP'si ve 13 adet Kaset & CD albümü bulunmaktadır. 1980 yılında "Lider Müzik" adlı müzik yapım şirketini kurmuştur ve yapımcılık kariyerine de adım atmıştır.
Selami Şahin'in müzik tarzı genellikle Türk Sanat Müziği ile Türk Pop Müziği'nin harmanlanmasıdır. Şarkılarında aşk, sevgi, özlem gibi konuları işlemiştir. Selami Şahin, Türk müzik tarihinde önemli bir yere sahiptir ve müzikseverler tarafından sevilen bir sanatçı olarak anılmaktadır.

ÖDÜLLER
1975 - Milliyet Gazetesi Yılın En Sevilen 10 Şarkısı : Sen Mevsimler Gibisin
1977 - Altın Kalem Ödülü : Dostlarım (İçkim & Sigaram)
1978 - Milliyet Gazetesi Yılın En Sevilen 10 Şarkısı : Sensiz Olmuyor
1979 - Milliyet Gazetesi Yılın En Sevilen 10 Şarkısı : Özlem Rıhtımı
1980 - Milliyet Gazetesi Yılın En Sevilen 10 Şarkısı : Rüzgar
1994 - İstanbul FM Altın Ödülleri (İFA) – Altın Beste Ödülü : Özledim
1995 - Milliyet Gazetesi Yılın En Sevilen 10 Şarkısı : Özledim
2012 - 39. Altın Kelebek Ödülleri - Özel Ödül (Onur Ödülü)
2016 - 43. Altın Kelebek Ödülleri - Müzikte 50. Yıl Özel Ödülü

FİLMLER
1970 - Köyün Beş Güzeli
1981 - Bağrımdaki Ateş
1985 - Kaderi Zorlama
2002 - Mumya Firarda
2010 - The Dealer

SELAMİ ŞAHİN’İN ÖZEL HAYATI

Selami Şahin, ünlü bir sanatçıdır ve 1985 yılında evlendiği eşi Didem Şahin ile hala mutlu bir evliliği devam etmektedir. Ancak, Didem Şahin'in evlendiği zaman henüz 14 yaşında olduğu ve bu durumun günümüzde eleştirilere neden olduğu bilinmektedir. Çiftin üç çocuğu vardır: Lider, Emirhan ve Meryem İrem.
Lider Şahin de aynı zamanda müzik dünyasında yer almıştır ve bir dönem ünlü sanatçı İrem Derici ile aşk yaşamıştır. Ancak, çiftin ilişkisi kısa sürmüş ve ayrılıkla sonuçlanmıştır.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol