Oğuzhan Koç kimdir, kaç yaşında, nereli, Öğren

Oğuzhan Koç son zamanlarda en çok arananlar arasına girdi. Peki, Oğuzhan Koç kimdir? Oğuzhan Koç'un boyu kaç? Oğuzhan Koç nereli?

02 Mart 2023 Perşembe 15:23
Oğuzhan Koç kimdir, kaç yaşında, nereli, Öğren

Oğuzhan Koç, Bahattin ve Kıymet Koç çiftinin ikinci erkek çocuğu olarak 13 Mayıs 1985 tarihinde Refahiye ilçesi, Erzincan'da dünyaya geldi.

Ancak 13 Mart 1992 tarihinde gerçekleşen Erzincan depreminin ardından ailesiyle birlikte Bursa'ya taşındılar. Müzik eğitimi almak isteyen Oğuzhan Koç, Ali Cengiz Çelenk Korosu'nun sınavlarına girdi ve başarılı oldu.

Oğuzhan Koç, 8 yaşında Bursa Devlet Konservatuvarı'nın hocalarından müzik eğitimi almaya başladı ve 16 yaşına kadar devam etti. İlkokulu tamamladıktan sonra Gazi Anadolu Lisesi'ne kaydoldu ve ortaokul ve lise eğitimini başarıyla tamamladı. Lise yıllarında hem müzik hem de tiyatro alanlarıyla ilgilendi ve bu konularda kendini geliştirdi. Bu dönemde yakın arkadaşı olan ve bugün hala birlikte çalıştığı Eser Yenenler ile arkadaşlığı başladı.

Lise eğitimini tamamladıktan sonra, bir yıl boyunca Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde okudu. Ancak, bu bölümde okumak istemediğine karar verdi ve 2005 yılında İstanbul'a taşındı. İstanbul'da, yakın arkadaşı Eser Yenenler'in yanına yerleşti.

İstanbul'a taşındıktan sonra, bir amatör müzik grubu kurarak çeşitli yerlerde sahne almaya başladı. Aynı zamanda İstanbul Üniversitesi Antropoloji Bölümü'ne kaydoldu ve eğitimine devam etti.

Oğuzhan Koç, 2007 yılının Ağustos ayında BKM'ye katıldı ve burada çalışmalarına devam etti.

2009 yılında Yılmaz Erdoğan'ın yönettiği "Neşeli Hayatlar" filmiyle sinema dünyasına adım attı. Daha sonra ise "Çok Güzel Hareketler Bunlar" adlı popüler komedi programında hem oyunlar yazdı hem de oyuncu olarak yer aldı. Bu programla birlikte, geniş kitlelere ulaşarak fenomen haline geldi.

Müzikal çalışmalarına da devam eden Oğuzhan Koç, kendi yazıp bestelediği "Gül ki Sevgilim" adlı şarkıyı Ferhat Göçer'e vermiştir.

Oğuzhan Koç'un "Giden Günlerim Oldu" adlı şarkısı, 2009 yılında Gülben Ergen'in "Uzun Yol Şarkıları" albümünde yer almıştır.

Oğuzhan Koç, Eser Yenenler ve İbrahim Büyükak ile birlikte Star TV'de 2013 Mayıs ayında "3+1" isimli gece şovuna başladı. Program, Acun Ilıcalı'nın satın almasıyla 5 Ekim 2013 tarihinden itibaren "3 Adam" adıyla devam etti. Ancak üç arkadaş, daha sonra "3 Adam Yapım" adlı bir yapım şirketi kurarak programa bir süre ara verdiklerini açıkladılar.

Oyuncu Zeynep Koçak ile BKM'de tanışan Oğuzhan Koç, 8 yıllık ilişkisini 2015 yılında sonlandırdı. Ayrıca, "O Ses Çocuklar" programında Burak Kut ve Hadise ile birlikte jüri üyeliği yapmıştır.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol