İbrahim Tatlıses AKP'den yine aday olamadı, Erdoğan'a övgüler işe yaramadı

Milletvekili olmak içi 5 defa girişimde bulunan türkücü İbrahim Tatlıses 6’ıncı girişiminden de sonuç çıkmadı. AKP’den aday adayı olan Tatlıses nihai listede kendine yer bulamadı.

10 Nisan 2023 Pazartesi 10:31
İbrahim Tatlıses AKP'den yine aday olamadı, Erdoğan'a övgüler işe yaramadı

AKP, Yüksek Seçim Kurulu’na milletvekili aday listesini verdi. AKP milletvekili aday listesinde Şanlıurfa’dan 14 kişi yer al İbrahim Tatlıses aday listelerinde yer almadı.

Şanlıurfa’dan AK Parti milletvekili adayı olan isimler şöyle:

Bekir Bozdağ
Abdülkadir Emin Önen
Abdürrahim Dusak
Mehmet Ali Cevheri
Cevahir Asuman Yazmacı
İbrahim Eyyüpoğlu
Hikmet Başak
Mehmet Faruk Pınarbaşı
Mahmut Kaçar
Nihat Kılıç
Emre Karaçizmeli
Mehmet İlhami Günbegi
Abdullah Aksak
Abdürrahim Toru

İBRAHİM TATLISES’İN SİYASİ GEÇMİŞİ

1) İbrahim Tatlıses, 1991 Türkiye genel seçimlerinde Şanlıurfa 1. bölge milletvekilliği için bağımsız aday olmuş, seçilememiştir.

2) 22 Temmuz 2007 tarihinde yapılan milletvekili genel seçimlerinde Genç Parti’den İstanbul 3. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı olmuş, partisi barajı aşamayınca milletvekili seçilememiştir.

3) Tatlıses 2011 Türkiye genel seçimlerinde önce AKP’den adaylık başvurusunda bulunmuş ancak bu partiden aday gösterilmemiştir. İbrahim Tatlıses bu seçimlerde Şanlıurfa’dan bağımsız milletvekili adayı olmuş fakat sonradan adaylığını geri çekmiştir.

4) İbrahim Tatlıses 2015 seçimlerinde de memleketi Şanlıurfa’dan AKP’den milletvekili aday adaylığı başvurusu yaptı fakat seçilemedi.

5) İbrahim Tatlıses, 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimler için AKP’den 2. kez milletvekili aday adayı olmak için başvuru yapmıştır fakat tekrar aday olarak gösterilmemiştir. AKP İzmir’den milletvekili aday listesinden 7. sırada gösterilmesini reddettiği ve bu nedenle aday olmadığı öğrenilmiştir.

6) İbrahim Tatlıses, 14 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak 2023 Türkiye cumhurbaşkanlığı seçimi için Şanlıurfa’dan 4. kez AKP’den milletvekili aday adayı başvurusunda bulundu fakat nihai listede bir kez daha yer almadı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.04.2023 11:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol