Cem Yılmaz da NFT Satışına Başladı, Peki NFT Nedir?

Ünlü komedyen Cem Yılmaz, son zamanlarda gündemde olan NFT (Nonfungible Token) konusunda ilk adımını attı. Yılmaz bir platform üzerinden bir NFT işini satışa sundu.

07 Ekim 2021 Perşembe 14:57
Cem Yılmaz da NFT Satışına Başladı, Peki NFT Nedir?

NFT satışı yapan ünlüler arasına Cem Yılmaz da katıldı.

Ünlü komedyen bir platform üzerinden bir NFT işini satışa sundu. Twitter hesabından satışla ilgili bir açıklama yapan Yılmaz, "Var mı NFT isteyen. İsteyene atıyorum. Deneme ya bişey değil .)" ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın koleksiyonunun ilk çizimi için 5,5 WETH (yaklaşık 19 bin 500 dolar) teklif verildi. Diğer iki çiziminin her birisi de 2 WETH (7 bin 100 dolar) teklif aldı.

NFT nedir?

Türkçe karşılığı "değiştirilemez para-çip" olan non-fungible token (NFT) blockchain ağı üzerinde şifrelenmiş, bir eşi daha olmayan token demek. Alışılagelmiş coin ve token kavramından farklı biçimde çalışan NFT; benzersiz, değiştirilemez, orijinalliği ve mülkiyet hakkı mutlak olan bir varlık.

En basit tabirle değiştirilemez ve benzersiz olarak tarif edilebilecek nonfungible tokenler, birbirlerinin yerine geçemeyecek orijinallikte ve farklı değerlerde üretiliyor. NFT genellikle koleksiyon, dijital sahiplik ve mülkiyet hakları alanında tercih ediliyor. Kripto sanat eserleri, dijital koleksiyon ürünleri ve çevrim içi oyunlarda yer alan eşsiz dijital öğeler gibi şekillerde karşımıza çıkar. Bunlara dijital sertifika da deniyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.10.2021 15:53
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol