BU FOTOĞRAFLARI BİR DAHA GÖREMEZSİNİZ!

İzmir'in usta gazetecilerinden Serdar Ağır'ın ikinci fotoğraf sergisi de görücüye çıkıyor. 'Resim Gibi' isimli sergi 4-14 Şubat tarihleri arasında Türkan Saylan Sanat Merkezi'nde...

31 Ocak 2015 Cumartesi 23:56
BU FOTOĞRAFLARI BİR DAHA GÖREMEZSİNİZ!

1983 yılında İzmir Ticaret Gazetesi’nde mesleğe başlayan Serdar Ağır, İzmir’de yerel ve ulusal birçok önemli gazeteye emek verdi. Çalışmaları çeşitli ödüllerle taçlandırıldı. Yıllarca makinesini omuzundan düşürmedi. Objektifiyle şehrin öyküsünün peşine düştü.

Karelerini açtığı sergilerle sanatseverlerin beğenisine sundu. Ağır, yıllar sonra (ResimGibi!) sergisinin hazırlıklarına başladı. İzleyicisini farklı bir gözle yeni bir yolculuğa çıkaracak bu seçkide resim kumaşına (KANVAS) basılmış 35 siyah-beyaz ve renkli fotoğraf yer alıyor. 

'O FOTOĞRAFTA BEN VARIM...'
“Bence, bir fotoğrafın içinde olandan çok, o fotoğrafı çeken kişi önemli... Örneğin çok güzel çıkmışsınızdır bir fotoğrafta ama biliyor musunuz(?), aslında güzel olan siz değilsiniz, sizi o şekilde gören, o bakışınızı yakalayan güzel. “Ben varım o fotoğrafta...” diye bilirsiniz, ama maalesef siz yoksunuz o fotoğrafta. Yanıbaşınızda , arkanızda, sağınızda, solunuzda kısaca her yanınızda, çekenin ruhu ve nasıl gördüğü var. Bu sebeple çekilen bir fotoğraf, benim için her zaman “ResimGibi”dir. Fotoğrafçı, o resmi, görüşüyle, hisleriyle, ışığıyla ve ruhuyla çizer, bir ressam gibi...”


yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 01.02.2015 00:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol