İşsiz
Bir İşsiz Ne Yaşar

“Yüzüne vuran güneş ışığının okşayıcı sıcaklığında tembel tembel gerindi.  Oldukça soğuk geçen bir kışın ardından bahar iyiden iyiye yüzünü göstermeye başlamıştı. “Kalksam ne olacak ki?” diye düşündü. Yapacak pek fazla bir işi yoktu. Erken kalkınca gün daha da uzun geliyor, vakit bir türlü geçmek bilmiyordu. Meğer Allah’ın günleri ne kadar da uzunmuş, diye düşündü. Çalışırken böyle miydi? 
“Siz hiç çalıştığı işyerindeki ekonomik daralma yüzünden maaşını alamayan, evine ekmek götüremediği için yöneticinin karşısında hüngür hüngür ağlayan bir işçinin gözyaşlarına şahit oldunuz mu? 
Ben oldum! 
Bu nasıl bir duygudur bilir misiniz?
Ben bilirim… Tarifi yoktur. Siz de o işçi ile birlikte içten içe ağlarsınız ama elinizden de bir şey gelmez.”
“Karacaoğlan’ın bir deyişini hatırladı: “Üç derdim var birbirinden seçilmez; bir ayrılık, bir yoksulluk, bir ölüm.” Ne kadar doğru söylemiş, dedi. İşsizlik demek yoksulluk demek, yoksulluk ise dert demek. “





***
Dünden Bugüne Anadolu’nun Dekorları
Bir GAP Gezisi

“Bendeniz 2002 yılından itibaren tatil anlayışımı değiştirdim! Beş yıldızlı tatil köylerini ve de otellerini, deniz-güneş-kum üçlüsünü, tatil süresince aynı mekâna tıkılmayı, “her şey dâhil” turizm anlayışı gereği gün boyu tıka basa yeme-içmeyi, bronzlaşmak adına saatlerce güneşin altında yön değiştirerek debelenmeyi, tamamen terk ettim!
Şimdilerde; yaşadığım coğrafyayı, Anadolu’muzu, her yönüyle tanımak istiyorum. Bu nedenle de “acaba bu gün nereleri göreceğim, kimlerle tanışacağım” diye heyecanlandığım, yorucu ama bir o kadar da ilginç, doğa ve kültür ağırlıklı turları tercih ediyorum. “
“Bu kitabın sadece “yedim, içtim, gezdim” kitabı olmasını istemedim. Bu nedenle Antakya’dan Gaziantep’e, Şanlıurfa’dan, Diyarbakır’a, Mardin’e Van’a, Kapadokya’ya, Ankara’ya kadar gezdiğim 25 vatan toprağının tarihî, coğrafî, siyasî ve kültürel özelliklerine ve de efsanelerine kısaca yer verdim.”
***
Saygıdeğer okuyucular,
Burada son iki kitabımdan bazı alıntılar paylaştım. Dileğimiz; 35. İstanbul Kitap Fuarı’nda (TÜYAP) sizlerle bir araya gelmektir.
Buluşma ve tanışma günümüz; 12 Kasım Cumartesi Saat: 14:00-17:00 
Yer: Doğu Kitabevi Standı; 2105 E
Kitaplarımızı yalnız bırakmayın…




 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol