VALİ KIRAÇ'TAN İSSB TALİMATI...

İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç, EGE-KOOP Proje Merkezi’nin hazırladığı İzmir Sağlık Serbest Bölgesi’ne tam destek verdi.

09 Mayıs 2012 Çarşamba 14:13
VALİ KIRAÇ'TAN İSSB TALİMATI...

 EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan’dan projenin ayrıntılarını bizzat makamında dinleyen Kıraç, projenin gerçekleşmesine imkan tanıyacak Bakanlar Kurulu kararı için başvuruda bulunacak ilgili kurulların oluşturulması yönünde Yardımcısı İbrahim Ballı’ya talimat verdi.  Kıraç, “ İzmir’i kalkındıracak her projede tarafız.” dedi.

İzmir ve Başkent gündeminde iyiden iyiye konuşulmaya başlanan İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi’nin mimarı EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ın ardından İzmir Valisi Cahit Kıraç’ı ziyaret etti. 
GÖRÜŞME YARIM SAAT SÜRDÜ
Yaklaşık yarım saat süren görüşmede Aslan, projenin detayları konusunda bilgiler vererek, projenin gerçekleşmesi için Bakanlar Kurulu’na başvuruda bulunulması gerektiğini, bunun da oluşturulacak bir kurul tarafından yapılabileceğini anlattı. Proje açıklanır açıklanmaz İstanbul,  Antalya ve Diyarbakır’ın da bu yönde çalışma yürüttüklerinin ortaya çıktığını, hatta Bakanlıklar nezdinde çalışmalarda önemli aşamalar katettiklerini kaydeden Aslan, Vali Kıraç’tan Sağlık Serbest Bölgesi Kurulu’nun bir an önce oluşturulması konusunda destek istedi.  Aslan, “ Ya İzmir Valimiz olarak şahsınızın ya da uygun göreceğiniz bir ismin Başkanlığında oluşturulacak kurul ile zaman geçirilmeksizin çalışmalara başlanabilir. Sağlık Serbest Bölgesi ilan edilmemiz, EXPO 2020 adaylığımız yolunda da büyük bir ses getirecektir.” dedi.
YARDIMCISINA TALİMAT VERDİ
Projeye ilişkin dökümanları inceleyen Vali Kıraç ise, İzmir’in önünü açacak, İzmir’in gelişimine katkı sağlayacak her projenin yanında olduklarını kaydederek,  konuyu ayrıntılarıyla inceleyeceğini ve öncelikleri arasına alacağını söyledi. Görüşmede Vali Yardımcısı İbrahim Ballı’ya ilgili müdürlüklerle konuyu değerlendirmesi talimatını veren Kıraç, “ İzmir zaten serbest bölgelere sahip bir kent. Ve bu konuda da başarı sağlamış bir kent. Sağlık alanında da bir serbest bölgeye sahip olması elbetteki önemli bir kazanç olur. İlgili kanun düzenlemesi sonrasında başka kentlerimizde de proje uygulanabilir ama İzmir tabiki potansiyeli bakımından daha işlevsel. Konuyu tam olarak irdeledikten sonra ilgili kurulu oluştururuz bu zor değil. İzmir’i kalkındıracak her projede tarafız.” dedi.
BUGÜNE KADAR NELER YAPILDI?
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, projeyi açıkladığı Nisan ayının ikinci yarısından itibaren hem İzmir hem de Ankara’da birçok temasta bulundu, kuruluşlar arasında mekik dokudu. İzmir’de ilk olarak İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ile bir araya gelen Aslan, daha sonra da İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu ile görüşmüş, görüşmeden ortak hareket etme kararı ile ayrılmıştı. Tüm kesimler tarafından büyük destek gören proje kapsamında daha sonra Başkent Ankara’nın yolunu tutan Aslan, burada da beraberinde AK Parti İzmir Milletvekili Rıfat Sait ile birlikte Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz’ı ziyaret etmiş ve projeye ilişkin kapsamlı bir sunum yapmıştı. Temaslarını önümüzdeki günlerde de sürdürecek olan Aslan, meslek odaları ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile de bir araya gelecek.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol