URLA 'EMD'Yİ AĞIRLADI!

Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şube Başkanı Murat Demircan ve şube üyeleri ile düzenlenen Urla turunda bir araya geldi.

17 Mayıs 2017 Çarşamba 03:36
URLA 'EMD'Yİ AĞIRLADI!

İskele Urit Restoranda kahvaltı ile başlayan program, İskele Kadın Üretici Pazarı, Klazomenai ve Tahaffuzhane gezileri ile devam etti. Ardından Barbaros Köyü’ne giden gazeteciler, Barbaros Köyü Muhtarı Yüksel Ersan ve Oyuk Festivali Komite Başkanı Demet Küçükkayalar'dan 19 Mayıs 2017 Cuma günü başlayacak olan Barbaros Oyuk Festivali için yapılan hazırlıklar hakkında bilgi aldılar.

KADINLARA POZİTİF AYRIMCILIK...

Gezinin ardından Başkan Uyar ile “Bahar’ın Yeri Köy Kahvehanesi”nde toplanan gazeteciler sohbet ettiler. Urlada’ki yapılan çalışmalardan bahseden Başkan Sibel Uyar kadın örgütlenmesinin çok önemli olduğunu, oturulan kahvehaneyi ise bir kadının çalıştırdığını belirtti.

Uyar, “Urlamızda pozitif ayrımcılık yapıyoruz. Kadınlarımızın sosyal hayatta daha çok varolmalarını sağlıyoruz. Bu kapsamda Kadın Üretici Kooperatifimizi kurduk” dedi.

Urlamız için alınan kararları halkımızın istekleri doğrultusunda şekillediriyoruz diyen Uyar; “Biz halkımızla her zaman beraberiz. Onların yanındayız. Çünkü bizim için halkımızın istekleri çok önemlidir. Bizler halkımız için çalışıyor, onlar için hizmet ediyoruz. Çiftçimizi tarıma teşvik ediyoruz. Bu konuda Büyükşehir Belediyemizin destekleriyle çok yol kat ettik. Düzenlediğimiz festivallerde bu yönde. Festival düzenlemekteki amacımız eğlence değildir. Çiftçimizin, esnafımızın kazanmasıdır. Tarım alanlarımızın arttırılmasıdır. 19 Mayıs Cuma günü burada yapılacak olan Oyuk Festivali’nde de amacımız geçmiş değerlerimizi canlandırmak, onlara dikkat çekmektir” şeklinde konuştu.

Program, Hanedan Restoran’da düzenlenen yemek ve Dernek üyelerinden doğum günleri olan gazeteciler için pasta kesilerek sona erdi.

Ayrıca Ekonomi Muhabirleri Derneği İzmir Şube Başkanı Murat Demircan, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar’a derneğin son çıkardığı kitabı ve Anneler Günü dolayısıyla da şal hediye etti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol