SURİYELİLER ORTALIĞA SAÇILDI...

İZMİR Enternasyonel Fuarı'na sayılı günler kala, Kültürpark ve çevresinde Suriyeli krizi ortaya çıktı.

09 Ağustos 2015 Pazar 10:56
SURİYELİLER ORTALIĞA SAÇILDI...

 Yabancı ülkeden çok sayıda katılımcı ve konuğun geleceği 28 Ağustos'ta açılacak fuar alanında kalan sığınmacılara karşı önlemler alınmaya başlandı. Daha bir hafta öncesine kadar Kültürpark'ta, Basmane kapısına yakın yeşil alanlar üzerinde çoluk çocuk barınan yüzlerce Suriyeli sığınmacının büyük bölümü dışarı çıkarıldı. Özel güvenlik görevlileri halka açık ve ücretsiz olan Kültürpark'a, elinde çanta, bavul, poşet bulunan Suriyeliler'in girmesine izin vermiyor. İçeri giriş için bu önlemler alınırken, Kültürpark'ın önü ve çevresinde ise yüzlerce Suriyeli barınıyor. 

Fuar çevresindeki otellerin Suriyeliler tarafından doldurulması ise fuar döneminde konaklama sıkıntısı yaşanacağı endişesinin artmasına neden oldu. Fuar kapısı ve çevresinde sabahlayan, günün 24 saatini burada geçiren Suriyelilerin oluşturduğu yürek sızlatan tablonun da İzmir'in markası uluslararası fuara zarar verebileceği tartışmaları başgösterdi. Gerekli önlemlerin şimdiden alınması gerektiği belirtildi.

YUNAN ADALARINA GEÇMEK İSTİYORLARDI

Balıkesir'in Havran İlçesi'nde, Suriyeli sığınmacıları taşıyan minibüsün istinat duvarına çarpıp devrilmesi sonucu 9 kişinin öldüğü kazada, yaralı sayısının 31 olduğu açıklandı. Balıkesir- Havran karayolunun Edremit'e 22 kilometre uzaklıktaki Amasçakılı mevkisinde meydana gelen kazada minibüste bulunan Suriyelilerden 8'inin olay yerinde, 1'inin de kaldırıldığı Edremit Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği belirtildi.

ÖLENLERİN HEPSİ ERKEK

Ölen Suriyelilerin tamanının erkek olduğu belirtildi. Büyük bölümü erkek olan yaralıların 18'i Edremit Devlet Hastanesi, 5'i Edremit Körfez Hastanesi, 5'i Balıkesir Devlet Hastenesi, 3'ü Burhaniye Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı. Yaralıların çoğunun hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. 

Suriyeli sığınmacıların İstanbul'dan yola çıkıp, Yunan Adaları'na geçmek için Ayvalık sahillerine ulaşmaya çalıştıkları öğrenildi.


Mustafa OĞUZ/ İZMİR

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.08.2015 10:57
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol