ROMANLARA REKTÖR JESTİ...

İzmir Katip Çelebi Üniversitesinin evsahipliğini yaptığı birlik beraberlik gecesinde İzmir'deki Roman Kanaat Önderleri, Sivil Toplum Örgütleri, dernek ve muhtar temsilcileri ile biraraya gelindi.

24 Ocak 2012 Salı 13:00
ROMANLARA REKTÖR JESTİ...

 Roman kanaat önderleri ilk kez bir rektörle biraraya geldiklerini ifade ederek bunun gelecek açısından çok önemli bir adım olduklarını kaydetti.

Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, Rektör Yardımcısı Tancan Uysal, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Pazarlıoğlu, Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Alparslan Genel Sekreter Yardımcısı Nihat Sabuncular, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanı Dr Güney Aktaş'ın katıldığı organizasyonda; Romanlar adına ise Roman Merkezi Federasyonu Başkanı Erdoğan Şener, Roman Kadınları Dernek Başkanı Serpil Özkasap,İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır, Yenişehir Roman Derneği Başkanı Ali Yangır, Roman Kanaat önderleri Sosyolog Cemal Bekle, Metin Özçeri, İrfan Çıtırkı,Tire Roman Dernekleri Başkanı Hasan Karabacak ve mahalle muhtarları katıldı.




Programın açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Galip Akhan, günümüzdeki en büyük değerin bilgi olduğuna dikkat çekerek, Roman vatandaşların eğitim düzeyi yüksek bireyler yetiştirilmesi gerektiğine vurgu yaptı. Akhan, "Bizlere düşen en büyük görev Roman vatandaşlarımızın eğitim düzeylerini arttırarak toplum içinde daha çok söz sahibi olmalarını sağlamaktır. Katip Çelebi Üniversitesi olarak gençlerimizin eğitim konusunda isteyeceği her türlü desteğe varız" şeklinde konuştu.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vedat Pazarlıoğlu da eğitimli kesim olarak üstlerine düşen en önemli görevin eşitliği sağlamak ve önyargıları ortadan kaldırmak olduğunu kaydetti.
Su Ürünleri Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Mustafa Alparslan ise Romanlara karşı duyulan ön yargının kırılmasının ancak eğitimli Romanların sosyal hayata katılabilmesiyle gerçekleşeceğine işaret etti.





Romanlar adına konuşan Roman Merkezi Federasyonu Başkanı Erdoğan Şener, roman toplumunda eğitim hayatının ilköğretimde kaldığına dikkat çekti. Şener, "Eğer çıtamızı üniversite seviyesine çekersek ışığı hep birlikte göreceğiz" dedi. İzmir Romanlar Derneği Başkanı Abdullah Cıstır ise, dezavantajlı kesim olan Romanlara yapılacak en büyük yatırımın eğitim olduğunu söyledi. Yenişehir Roman Derneği Başkanı Ali Yangır da Katip Çelebi Üniversitesi'nin düzenlediği birlik beraberlik organizasyonunun önemine vurgu yaptı. Ortak hedefin Roman gençlerinin eğitim seviyesini yükseltmek olduğunu söyleyen Yangır,"Artık Romanlar görmezden gelinmiyor. Bizler ilk kez bir rektörümüzle yanyana yemek yiyoruz. Sıkıntılarımızı anlatıyoruz. Bu bizim için çok önemli" dedi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol