LOSCARTELES ŞİMDİLİK MEMNUN...

Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Genel Sekreteri VicenteGonzalesLoscertales Türkiye ziyaretine başladı.

03 Mayıs 2012 Perşembe 15:36
LOSCARTELES ŞİMDİLİK MEMNUN...

BIE Genel Sekreteri ,bugün ilk olarak,  Expo 2020 İZMİR Yönlendirme Kurulu Başkanı ve İzmir Valisi M.Cahit Kıraç ve  Yönlendirme Kurulu üyesi Büyükşehir Belediyesi  Başkanı  Aziz Kocaoğlu ‘nun da katılımı  ile  Mahmut Özgener Başkanlığındaki  EXPO 2020 İZMİR Yürütme Komitesi üyeleriyle İstanbul Swissotel ‘de kahvaltıda biraraya  geldi. 

Loscertales  daha sonra  EXPO 2020 İZMİR Genel Sekreterliği tarafından yapılan sunumu izledi.   Sunumda,bugüne kadar yapılan çalışmalarla Yönlendirme Kurulu ve Yürütme Komite’lerinin organizasyon yapısıyla  ilgili bilgiler verildi. 
Loscertales sunumdan sonra yaptığı değerlendirme de  “ Çok güzel bir başlangıç, çok iyi bir yaklaşım içerisindesiniz. Organizasyon yapısını çok beğendim. Sizi çok iyi bir yerde gördüm” dedi.
BIE Genel Sekreteri ‘nin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Haliç’teki Kongre Merkezi’nde yaptığı görüşme ise bir saatten fazla sürdü. Toplantıda  İzmir Valisi M. Cahit Kıraç BIE Genel Sekreteri ‘ni takdim edip İzmir’in çalışmaları hakkında bilgi verdi. EXPO 2020 İZMİR Yürütme Komitesi Başkanı  MahmutÖzgener ise Başbakan Erdoğan’a bugüne kadar yapılanlar ve bundan sonraki stratejiler hakkında bilgi verdi. 
İzmir Vali M. Cahit Kıraç toplantıdan sonra yaptığı değerlendirmede  şunları söyledi:
 “Sayın Başbakanla bir saati aşkın bir görüşme yapıldı. Başbakan, özellikle sağlık temalı bir EXPO’nun Türkiye’ye çok yakışacağını söyleyerek sağlıkta başlayan dönüşümü bay Loscertales’e detaylı  bir şekilde anlattı.  Türkiye’nin sağlık temasının dünyayla çok bağlantılı olduğunu söyleyen Başbakan Erdoğan son sekiz yılda Türkiye’de sağlık alanında çok yol alındığını anlattı.  Aile hekimliğinde gelişim, hastanelerde koğuş sisteminden iki, üç yataklı odalara geçiş ile vatandaşların sağlık hizmetlerinden  ve ilaç alımından artık çok daha kolay yararlandığı dönüşümü ve bu alanlardaki önemli gelişmeleri anlatan Başbakan Erdoğan çevre ve sağlıkla ilgili diğer konulardaki  gelişmelere  dikkat çekti.  
Başbakan Erdoğan bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da EXPO için her türlü desteği vereceklerini söyledi. Sağlık sektöründeki çalışmaların Türkiye ve uluslararası alanda çok önemli olduğunu belirten  Başbakan, bu alanda EXPO’nun önemine dikkat çekti.  Tema konusunda yapılacak çalışmalar ve bilgiler için destek olunması için Sağlık Bakanlığı’na talimat verdiğin söyleyen Başbakan, Kültür ve Turizm Bakanlığının ise sağlık turizmi konusunda her türlü desteği vereceğini belirtti.






BIE gene Sekreteri Loscertales ise Başbakan Erdoğan’a  sabah kendisine yapılan sunumu çok  beğendiğini,  EXPO 2020 İZMİR’in organizasyon yapısının çok iyi olduğunu söyledi. 
 İzmir Valisi M. Cahit Kıraç ise yaptığı değerlendirmede   “BIE Genel Sekreteri,  Sayın Başbakanla yaptığımız görüşmeden çok memnun ayrıldı” dedi. 





yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol