KOZA ALTIN'IN ÇED'İ İPTAL EDİLMEDİ

Koza Altın İşletmeleri, İzmir'in Bergama ilçesindeki Ovacık Altın Madeni için alınan ÇED raporunun iptali için açılan davanın reddedildiğini açıkladı.

29 Kasım 2011 Salı 17:24
KOZA ALTIN'IN ÇED'İ İPTAL EDİLMEDİ

 
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Avrupa Birliği (AB) uyum kanunları çerçevesinde düzenlediği Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) Yönetmeliği'ne göre yeniden hazırlanan olumlu raporun mahkemeden onay aldığı belirtildi. 



Yazılı açıklamada, özetle şunlar kaydedildi: ”Bugüne kadar hazırlanan tüm bilirkişi raporları olumludur. Altın madeninin çalışmaya başladığı ilk günden bugüne kadar mahkemelerce atanan bilirkişilerin hazırladığı raporlar en üst bilim kurulumuz TÜBİTAK, İzleme Denetleme Komisyonu, uluslararası bağımsız komisyonlar ve üniversiteler tarafından hazırlanan raporlardır. Yerinde yapılan denetimlerle Ovacık Altın Madeni’nin mevcut en iyi çevre teknolojisini kullandığı, çevre performansının dünya madenciliğine örnek olduğu, çevre ve insan sağlığı açısından hiçbir risk oluşturmadığı defalarca ispat edilmiştir. Çevre ve izin yönetmeliklerinde yapılan her değişiklikten sonra mevcut izinlerini yeni yönetmeliğe göre yenileyen ülkemizdeki tek işletmedir.”

Madenin etrafında davacı köy muhtarlığı kalmadığı da belirtilen açıklamada, ”Halkla ilişkilerde uygulanan şeffaflık politikası kapsamında Ovacık Altın Madeni’nde bilimadamları, mühendisler, öğrenciler ve diğer vatandaşlarımızdan oluşan 10 binden fazla ziyaretçi konuk edilmiş, tüm soruları cevaplandırılmış, bilgilendirmeler yapılmıştır. Bergama’nın diğer yörelerinden daha önce maden aleyhine davacı olan bazı muhtarlıklar da karşıt avukatlara verdikleri vekaletleri geri alarak, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yanında davalara müdahil olmuşlardır.” denildi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol