KARAYOLLARI İZMİR'DE YOLLARI NEDEN KAPATIYOR?

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün, İzmir'de iki yolu daha kapattığı ortaya çıktı.

29 Kasım 2011 Salı 17:19
KARAYOLLARI İZMİR'DE YOLLARI NEDEN KAPATIYOR?

 İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Örnekköy'ün merkezini Yeni Girne Caddesi’ne bağlamak için yapılan, 35 metre genişliğinde ve 1 kilometre uzunluğundaki yolun Yeni Girne bağlantısını can güvenliği ve kaza riski gerekçesiyle kapatan Karayolları'nın, iki yolu daha benzeri sebeplerle kapattığı belirtildi.

Örnekköy’de belediye tarafından yapılan yolun önünü kapatan ve alanı bariyerle çeviren Karayolları ekipleri, Gaziemir ve Bornova ilçelerinde de otoyola çıkan iki bağlantı yolunun önünü kapattı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile Karayolları 2. Bölge Müdürü Erol Altun’un karşı karşıya gelmesine sebep olan Örnekköy’deki yol kapatmanın benzeri, Bornova ve Gaziemir’de de uygulandı. Karayolları, sırasıyla Forum Bornova’nın önündeki kavşaktan Yeşilova ve Sanayi Sitesi’ne dönüşte Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan yolun önünü kapattı. Daha sonra Gaziemir’de de aynı işlem uygulandı. İlçe merkezindeki trafik yoğunluğunu ana yola vermek için yapılması planlanan ve Gaziemir’in içinden Akçay Caddesi’ne gelen yolun önü, havalimanıyla Menderes ilçesi ayrımının olduğu noktada kesildi. Böylece Büyükşehir Belediyesi’nin, otoyolun bağlantı kolu olan caddeye giriş çalışması sonuçsuz kaldı. Ayrıca Girne Caddesi’ne bağlanması planlanan yolun önünü de kapatan Karayolları ekipleri, belediye tarafından yapılan asfaltı ve küçük kavşağı da kaldırma kararı aldı. Büyükşehir Belediyesi’ne alanın eski haline getirilmesi için yazı yazan Karayolları, olumsuz cevap alınca işi kendisi yapmaya karar verdi. Otoyola bağlantı sağlayan ana kola doğrudan giren ve trafik kazalarına sebep olacağı açıklanan 35 metrelik yol, Karayolları sınırına girince işlem başlatıldı. İki hafta önce çalışmaları büyük ölçüde tamamlanan yolun Karayolları kısmında kalan bölümü için yapılan kaldırma çalışmalarının faturası da Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilecek.


Konu hakkında açıklama yapan Karayolları 2. Bölge Müdürü Altun, “Önce can ve mal güvenliğini düşünmek zorundayız. Zaten Örnekköy’de olduğu gibi birçok yerde, isteneni tamamen reddetmek yerine uygun yeri önerdik ama buraya yapmadılar. Kanun gereği otoyollar, Karayolları'nın sorumluluğundadır. Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin kararlarını gösteriyorlar. O kararlar, sokaklarda düzeni sağlamak için; yoksa UKOME’nin böyle bir yetkisi bulunmuyor.” ifadelerini kullandı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol