İZMİR'İN EXPO LOGOSU GENELDE BEĞENİLDİ AMA...

Önceki gün açıklanan, insan ve güneş simgelerini barındıran EXPO 2020 logosu, farklı görüşlere neden oldu. Logo genel olarak beğenildi ama beğenmeyenler de vardı...

19 Ocak 2012 Perşembe 11:42
İZMİR'İN EXPO LOGOSU GENELDE BEĞENİLDİ AMA...

Beğenmeyenlerin eleştirileri İzmir'i ve Ege'yi daha çok anlatacak unsurların bulunmaması yönünde oldu. İzmir'in rakipleri Brezilya'nın Sao Paulo, Rusya'nın Ekaterinburg ve Birleşik Arap Emirlikleri'nin Dubai ve Tayland'ın Ayutthaya kentlerinin logoları da yarışta önemli bir etkiye sahip olacak.

EXPO 2020 için 4 rakiple yarışan İzmir'in EXPO 2020 için teması, "Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar, Herkes için Sağlık" iken Ayutthaya'nın teması "Küreselleşmeyi Yeniden İfade Etmek ve Dengeli Hayat, Sürdürülebilir Yaşam" oldu. Ekaterinburg'un "Küresel Akıl" temasıyla adaylığı açıklanırken Sao Paulo'nun teması "Farklılıkların Gücü, Gelişmek İçin Uyum" oldu. Dubai'nin teması ise "Akılları Buluşturmak ve Geleceği Oluşturmak" olarak belirlendi.
 

KİM NE DEDİ?
EGEV Başkanı Yılmaz Temizocak: Güzel bir logo. Dinamikliği, sıcaklığı ve dostluğu simgeliyor.
EBSO Meclis Başkanı Mehmet Tiryaki:  Güzel, samimiyeti simgeliyor. Ancak belki içine İzmir'i simgeleyen bir unsur konulabilirdi. Çünkü logolar kentle anılır.
 
ETİK Başkanı Mehmet İşler:  Evrensel kavramları anlatan bir logo. Ben daha çok İzmir kokan, Ege'yi hissettiren, bölgemizi anlatan bir logo bekliyordum.
 
BASİFED Başkanı Hüseyin Porsuk: Bence güzel bir logo.
 
İZSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Baran: Güzel bir logo. İzmirimizi inşallah en güzel şekilde anlatmamıza yardımcı olur. Bence uygun.
 
İzmir Reklamcılar Derneği Başkanı Murat Türkay: Tarif üzerine yapılmış bir logo olarak gördüm. Basit, anlaşılır ve güzel bir logo olmuş.

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol