İZMİR'DE SU'YA VE ULAŞIMA ZAM YOK... ŞİMDİLİK!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Basmane semtinde, yapımı 13 yıldır mahkeme kararlarıyla durdurulan Dünya Ticaret Merkezinin temel çukurunun yılan hikayesine döndüğünü belirterek, "Baktım olmuyor, Âşık Veysel Rekreasyon Alanı'nda olduğu gibi düğümü keser, yolumda yürürüm." dedi.

05 Nisan 2011 Salı 16:00
İZMİR'DE SU'YA VE ULAŞIMA ZAM YOK... ŞİMDİLİK!

Belediyenin yedi yıllık icraatlarının anlatıldığı Şato'daki basın toplantısında bu konu sorulan Başkan Kocaoğlu, merkezi yapacak olan Güçbirliği Holding'in davanın sonucunu beklediğini ifade etti: “Güçbirliği de, EGS de İzmir'n kuruluşları. Geçmişte Bornova Belediye Başkanı'yken izliyordum, EGS'nin İzmir ekonomisine katkısı olmuştu. Bu bir değerse, söz verilmişse, akit imzalanmışsa sürdürülmesi gerekir. Yapboz tahtasına çevirmeye gelmedik. Ben o arsayı verir miydim vermez miydim ayrı bir konu." şeklinde konuştu.
Trafik sıkışıklığına da değinen Kocaoğlu, bunun bütün metropol şehirlerin problemi olduğunu vurguladı. Toplu taşımacılığı ve raylı sistemi arttırarak, denizi daha verimli kullanarak, yeni yollar açarak ve kesintisiz kavşaklar yapılarak ellerinden geldiği kadar iyileştirebildiklerini anlattı: “Bin kavşak kapasiteli trafik yönetim sistemi oluşturacağız. Lambaların, yolu okuyarak trafik akışını otomatik olarak ayarlayacağı bir sisteme geçiyoruz.” Trafiği rahatlatmak için yeni yollar açtıklarını, Hatay Caddesi'ni düzenlediklerini belirten Kocaoğlu, "Metro çalışmaları herkesi bıktırdı fakat artık sonuna geldik. Bunu dört istasyon için söylüyorum. Ege Üniversitesi, Evka3, İzmirspor ve Hatay istasyonlarında gün sayıyoruz. Hatay Caddesi'ni açma çalışmalarımız hızla sürüyor. Ansızın bir sabah hep birlikte bu istasyonlara doğru trenle gitmek üzere sizleri davet edebiliriz. Biraz daha sabır istiyoruz." dedi. Göztepe, Poligon ve Fahrettin Altay'da da çalışmaların devam ettiğini, önümüzdeki aylarda hizmete açmak için yoğun çaba gösterdiklerini anlatan Başkan Kocaoğlu, önümüzdeki günlerde ihaleye çıkarak daha ekonomik ve daha süratli iki tane daha vapur alacaklarını, bunların katamaran tipi olacağını, ayrıca iki de arabalı vapur alınacağını kaydetti. Böylece Urla'ya, Mordoğan'a, Karaburun'a, Foça'ya vapurla seyahat özlemini son teknolojiyle hayata geçireceklerini söyledi. Banliyö sisteminin Torbalı–Tepeköy aksı çalışmalarına da başladıklarını, bir protokol imzaladıklarını ve projenin önümüzdeki günlerde yaptırılacağını ifade eden Kocaoğlu, ona göre çekerler alınacağını dile getirdi.
Büyükşehir Belediye Başkanı, üniversite işbirliğiyle bir tasarım projesi geliştirdiklerini, İzmir'i tasarım şehri yapmayı hedeflediklerini ve Akdeniz Akademisi kuracaklarını söyledi.

'SUYA VE ULAŞIMA ŞİMDİLİK ZAM YOK'
Yaptıkları fiansman projeksiyonu içinde zammın da olacağını kaydeden Başkan Aziz Kocaoğlu, “Şu anda görünen zam yok ama maliyetler arttıkça kaçınılmaz olacak. Nasıl petrole zam yapılıyorsa, hammaddesi ve çeşitli girdileri pahalanan ürünlere de zam yapılacaktır." diye konuştu.

'İŞÇİYE SIFIR ZAM KONUSUNDA DİSK'LE ANLAŞTIK'
Dün DİSK Başkanı Süleyman Çelebi'yle görüştüğünü, taşeron işçileri işe başlatmadan önce gelecek olan toplu sözleşmeyi zamsız geçirebileceği konusunda sözleşildiğini anlatan Kocaoğlu, şunları söyledi: "Telefon açtım, 'Var mı bir problem? dedim. 'Hayır yok.' dediler. 'Görüşmeyi hatırlıyor musun?' diye sorduğum Çelebi'den olumlu yanıt alınca da gereğini yapmasını istedim."





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol