FUAR İZMİR'DE 'YUH' SESLERİ...

Vali Yardımcısı Can kürsüde, “Sayın Valimiz Mustafa Toprak bir başka programı nedeniyle katılamadı" deyince dinleyiciler, “Yuh" çekti. Katılımcıların tepkisi uzun sürdü"

25 Mart 2015 Çarşamba 14:18
FUAR İZMİR'DE 'YUH' SESLERİ...

 İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'nin en büyük ve en nitelikle fuar merkezi iddiasıyla Gaziemir'de yaptığı yeni fuar alanı olan “Fuar İzmir", kapılarını Türkiye'nin en büyük ihtisas fuarı MARBLE-Uluslararası Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı'yla açtı. Fuar İzmir ve Marble'ın açılışına CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkan Vekili Güldal Mumcu, CHP İzmir milletvekilleri, İTO Başkanı Ekrem Demirtaş, EBSO Başkanı Ender Yorgancılar başta olmak üzere işadamı ve sanayici dernekleri başkan ve temsilcileri, ilçe belediye başkanları, çok sayıda milletvekili aday adayı, CHP il Başkanı Bedri Serter, Ak Parti İl Başkanı Bülent Delican, çok sayıda İzmirli katıldı.


“BOTANİK BAHÇESİ İSTİYORUZ"

Fuar İzmir'in açılış töreninde ilk konuşmayı Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol yaptı. Şenol, konuşmasında fuarın önemine değinerek botanik bahçesi için destek istedi, “Son yedi yılda Gaziemir gelişme devrimi yaşadı. Altgeçitler, çok modern üst geçitler yağmur suyu kanalları, İZBAN, Türkiye'nin en büyük fuarlarının ilçemiz sınırlarında yapılması bizi çok mutlu ediyor. Gaziemir'in kentsel dönüşüme de ihtiyacı var. Fuarda önemsediğim bir şey var. Botanik bahçesi benim için fuar kadar önemli. 161 dönümlük bir alanda Türkiye'nin en büyük botanik bahçesi olacak. Bu anlamda işadamlarından katkı bekliyoruz. Bina yapacak yerimiz yok. Havayı, suyu, toprağı kirlettik. Sadece oksijen bırakacağız orayı da bizden almaya çalışıyorlar. Lütfen bize destek olun" dedi.

DOĞA KATLİAMCISI DEĞİLİZ"

Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, mermercilere “Doğa katliamcısı" gözüyle bakıldığını belirterek, şunları söyledi: “Burada ciddi bir emek var. Komisyonlar kuruldu, sabaha kadar çalışıldı. Sayın başkan iyi ki vardınız iyi ki arkamızda dimdik durdunuz. 2 bin 500 katılımcının yerinin belirlenmesi ciddi handikaptı hak ve hakkaniyetli bir sistem kuruldu. Noter huzurunda katılımcıların içinden gözlemciler oldu belki mükemmel yapamadık ama kimse 'haksızlık ettiniz, adam kayırdınız' demedi. Yerimi çektim ve çok kötü bir yer çektim. Yerini beğenmeyenler beni aradığında kendi yerimi gösterdim. Biz dünyanın en büyük 3. fuarıyız ama 1. olacağız. Bu hayal değil ama tek sıkıntımız dünyada şampiyonlar liginde oynarken amatörler liginde bile değilim. Ben sırtıma konulacak 'hadi aslanım' diyen bir el dokunmasını beklerken doğayı katleden olarak görülüyoruz. Biz yeni yasalarla rehabilitasyonumuzu da yapacağız. Biz bu değerlerin kiracılarıyız ve ev sahibine kusur etmeyeceğiz. Bu sektöre biraz daha farklı gözle bakılmasını rica ediyorum. Biz dünyanın en büyük fuarlarını yapan bir sektörüz. Ne olur projeler geldiği zaman projede yerel mermerlerden en az yüzde 15 oranında kullanılmıyorsa bunları onaylamayın." 

TÖRENE GELMEYEN VALİ TOPRAK'A BÜYÜK TEPKİ 

Bu arada aynı saatlerde Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın İzmir programına katılan İzmir Valisi Mustafa Toprak yerine Yardımcısı Hasan Hüseyin Can'ı törene gönderdi. Vali Yardımcısı Can kürsüde, “Sayın Valimiz Mustafa Toprak bir başka programı nedeniyle katılamadı" deyince dinleyiciler, “Yuh" çekti. Katılımcıların tepkisi uzun sürdü, program sunucusunun uyarısı da etkili olamayanca enönde oturan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ayağa kalktı. Kocaoğlu izleyicilere doğru dönüp iki elini havaya kaldırıp protestoyu kestirdi. Vali Yardımcısı Can, “İzmir için önemli bir sıçrama tahtasıdır. İzmir'i hedefine taşıyacaktır. Bu yapısıyla kompleks, istihdama ve ekonomiye sağlayacağı katkılarla kente ivme kazandıracaktır. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na teşekkürü bir borç biliyorum" dedi.
Elif DEMİRCİ,Utku BOLULU,Taylan YILDIRIM-Mücahit BEKTAŞ, Yasin TİNBEK, Hakan GÜNGÖRDÜ/ İZMİR

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.03.2015 14:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol