EGE-KOOP'A GÖRE KENTSEL DÖNÜŞÜM

Hüseyin Aslan, “Yenileme projeleri için çok acil olarak harekete geçmek gerek” dedi.

19 Mart 2012 Pazartesi 13:31
EGE-KOOP'A GÖRE KENTSEL DÖNÜŞÜM

 Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kentsel dönüşümün sadece gecekondu bölgesinden ibaret olmadığını belirterek "Kentsel dönüşüm derken sadece gecekondulardan bahsetmiyoruz. Kentsel dönüşüm bütün olarak ele alınmalı ki, kentsel dönüşüm olduğu ortaya çıksın" dedi. Yeni Asır Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nevzat Dönmez'in Yeni Asır TV'de hazırlayıp sunduğu "Kent ve Siyaset" programına katılan Aslan, Kentsel Dönüşüm Projesi'nin İzmir'de bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini belirtti. İzmir'in Türkiye için önemli bir kent olduğuna da değinen Aslan, "Eğer İzmir'i bir anda Türkiye'den çeker alırsanız, başka bir manzara ortaya çıkar. İzmir'e taşra gözü ile bakan İstanbul'daki ulusal medyada çalışan gazetecilerin büyük bölümü İzmir'den oraya gitti. Ankara bürokrasisinin çok değerle isimleri de İzmir'den gitmiştir. Demek ki biz taşralı değiliz. Ama biz kendimizi anlamadığımız ve anlatamadığımız için bu manzara ile karşı karşıya kalıyoruz" dedi.

Ankara'da açtıkları ofis ile İzmir için çalışmaya devam edeceklerini belirten Aslan, "Ankara'da İzmir'in tanıtılması, Ankara- İzmir arasında köprü görevini yapmak, EXPO konusunda önemli çalışmalarda bulunmak için temsilciliğimizi açtık. Ankara'da artık bir İzmir ofisi var. İzmir'den Ankara'ya yatırım yapmak isteyenleri Ankara'ya götüreceğiz, Ankara'dan İzmir'e yatırım yapmak isteyenleri İzmir'e getireceğiz" diye konuştu.
 
"KÖPRÜ OLACAĞIZ"
İzmir'in hatta tüm Ege'nin deprem kuşağında olduğunu belirten Aslan, "İzmir'in en güzel yerlerinde kaçak ya da gecekondu yapılar var. Kentsel dönüşüm sadece yıkmak değildir. Kentsel dönüşüm bir kentin dönüşmesi demektir. Şartlarının ve koşullarının iyi belirlenmesi, vatandaşın mağdur edilmemesi lazım. İzmir nüfusunun yüzde 55-60'ı kaçak yapılarda yaşıyor. İzmir'de yüzde 15-20 civarında da yaşlı konut var. Bir depremin ardından 'eyvah geç kaldık' demektense her an bir deprem olabileceğini düşünerek dikkatli olmamız lazım" dedi
 
ÖNCE OTOPARK
Kentsel dönüşümün sadece gecekondu bölgesinden ibaret olmadığını söyleyen Aslan, "Bana geçenlerde gazetecinin biri, 'siz kentsel dönüşüme nereden başlarsınız' diye sordu. Ben Alsancak'tan başlarım. Alsancak'ın, Güzelyalı'nın, Hatay'ın dönüşüme uğraması lazım ki, vatandaş nefes alabilsin. Bu bölgelerde çağdaş, modern bir anlayışla, çevresiyle, yeşiliyle, sanatıyla, kültürüyle, eğitimiyle, sporuyla o bölge halkının yararlanacağı mekanlar yaratmazsak 3-4 yıl sonra trafik sorunu, hava kirliliği sorunu bizi ciddi şekilde rahatsız eder. Alsancak'ta, merkezde yapacağınız 3-4 tane kentsel dönüşümle ilgili proje Alsancak'ta her şeyi değiştirir. Kentsel dönüşüm hem İzmir'in gecekondu bölgelerinde hem de merkezi yerlerinde acilen başlamalı" diye konuştu.
Kentsel dönüşümden önce İzmir'de acilen otopark sorununun da çözülmesi gerektiğini belirten Aslan, EXPO konusunda her türlü görevi yapmaya hazır olduklarını söyledi.
 
'ÖZGENER, EXPO İÇİN ŞANS'
Hüseyin Aslan, EXPO Yürütme Kurulu'nun şu anda çok iyi çalıştığını, Mahmut Özgener'in de EXPO için bir şans olduğunu belirtti. Aslan, "Dünyayı tanıyor, Avrupa'yı tanıyor. Ona destek olmak İzmir'e destek olmak demektir. Hiçbir kapris yapmadan ona koşulsuz destek olmalıyız. Biz artık EXPO 2020'yi kazanamazsak, bir daha EXPO'ya aday olamayız" dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol