EGE-KOOP VE KARABAĞLAR BELEDİYESİ EL SIKIŞTI

İzmir’in toplu konut devi EGE-KOOP, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın İzmir’de belirlediği 21 ilçe arasında yeralan Karabağlar Belediyesi ile ilk kentsel dönüşüm uygulamasını başlatmaya hazırlanıyor.

02 Ağustos 2012 Perşembe 10:02
EGE-KOOP VE KARABAĞLAR BELEDİYESİ EL SIKIŞTI

 Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm ile bir araya gelen ve işbirliğini ilan eden EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, ilk kazmanın vurulmasının ardından tüm Türkiye’yi adeta bir şantiyeye dönüştürücek olan Kentsel Dönüşüm Yasası’nın eksikleri olsa da devrim niteliğinde bir yasa olduğunu belirterek, “ Karabağlar Belediyesi, bu konuda çok heyecanlı ve istekli. Şu an birkaç alan belirledik. Ön çalışmalara başladık. Yıl sonu gibi startı veririz.” dedi.

Kamuoyunda kentsel dönüşüm yasası olarak bilinen Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkındaki Kanun’un yürürlüğe girmesinin ardından harekete geçen Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, öncelikle ele alınacak kentlerden biri olan İzmir’de 21 belediyeyi dönüşüm çalışmalarını başlatmaya davet etmişti. Bunun üzerine sınırları içerisindeki riskli alanlarla, dönüşüm sahalarına ilişkin bilgi, belge ve proje hazırlıklarını tamamlayan belediyeler yavaş yavaş kentsel dönüşüm uygulamalarını başlatıyor. Bu kapsamda İzmir’in toplu konut alanındaki en büyük kuruluşu EGE-KOOP ile Karabağlar Belediyesi de işbirliğine gitti.
ASLAN: ARTIK STARTI VERMEK LAZIM…
Önceki gün bir araya gelen EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan ile Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ön hazırlık çalışmalarının tamamlanmasının ardından İzmir’de ilk kentsel dönüşüm kazmasını vurmak istediklerini belirtti. EGE-KOOP teknik kadrosunun da hazır bulunduğu görüşmede ilçe sınırları içerisindeki alanlar masaya yatırıldı. Türkiye’nin en önemli sorununun sağlıksız ve çarpık yapılaşma olduğunu, bunu 1984 yılından bu yana bıkıp usanmaksızın dile getirdiklerini ve bu gerçeğin ancak yaşanan acı tecrübeler sonucunda 2012 yılında anlaşıldığını kaydeden EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, “ Artık elimizde ciddi bir yasal dayanak var. İktidar da bu konuda oldukça kararlı bir tutum sergiliyor. Her ne kadar eksikleri olsa da böyle bir dönüşüm Türkiye için şarttı ve bir yerden başlanması gerekiyordu. Eksiklikler süreç içerisinde giderilecek, oluşabilecek suistimaller ortadan kaldırılacaktır. Artık zaman kazmayı vurmak ve bu uzun yolculuğu başlatmak zamanıdır. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Erdoğan Bayraktar konuya oldukça hakim biri. Bu da önemli bir şans. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Sayın Binali Yıldırım da, özellikle İzmir ölçeğinde bu uygulamanın yürütülmesi, takibi anlamında büyük katkılar sağlayacaktır.” dedi.



“İLK KAZMA YIL SONU VURULACAK…”
EGE-KOOP’un kentsel dönüşüm uygulamaları konusunda sadece İzmir değil Türkiye genelinde en hazır kuruluşlardan biri olduğunu, bugüne kadar gerçekleştirdiği projelerin yanı sıra her türlü teknik donanıma sahip bulunmasının da büyük bir avantaj sağladığını kaydeden Aslan, “ Karabağlar Belediyesi, kentsel dönüşüm konusunda oldukça heyecanlı ve istekli. Bu yönde çalışmalarını tamamlamışlar ve kendilerine iyi bir partner gerekiyordu. Sayın Başkan ile görüşmemiz son derece olumlu geçti ve inşallah yıl sonu gibi ilk kazmayı bu bölgede birlikte vurmayı amaçlıyoruz.”  ifadelerini kullandı.





KÜRÜM: GEREKLİ TALİMATI VERDİM…
Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm de, EGE-KOOP ile kentsel dönüşüm çalışmaları yürütmeyi çok istediklerini belirterek, “ İzmir’in dört bir yanında projeleri olan Ege-Koop’u Karabağlar’da da görmek istiyoruz. Ege-Koop’un yaptıkları, hem sektöründe hem de sosyal ve kültürel alanda kentimize kazandırdıkları ortada. Aynı zamanda da İzmir’in markası. İlçemiz sınırları içerisindeki kentsel dönüşüm alanları belli. İki kuruluşun teknik birimleri mevcut ön çalışmaları tamamladıktan sonra projeye start vermeyi planlıyoruz. Gerekli talimatları verdim.” dedi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol