EGE-KOOP 'TOKİ' OLSUN...

Makedonya’nın Türkiye ile İlişkilerden Sorumlu Bakanı Hadi Nezir, EGE-KOOP’a, Makedonya’nın TOKİ’si olması çağrısında bulundu. Önceki hafta...

22 Haziran 2012 Cuma 10:22
EGE-KOOP 'TOKİ' OLSUN...

 İzmir Sağlık Serbest Bölgesi Projesi ile son dönemde adından çokça sözettiren EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, yoğun gündemi arasında yurtdışı olanaklarını da göz ardı etmiyor. Daha önce Makedonya Büyükelçisi Goran Taskovski’nin ısrarlı daveti üzerine Makedonya’ya giderek, burada çeşitli temaslarda bulunan Aslan, yine resmi bir davetle ikinci kez bu ülkenin yolunu tuttu. Burada üç büyük kentin Belediye Başkanı ile bir araya gelen Aslan, Makedonya’nın Türkiye ile İlişkilerden Sorumlu Bakanı Hadi Nezir ile de görüştü.


‘EGE-KOOP DA BİZİM TOKİ’MİZ OLSUN…’
Türk işadamlarına ülkesinde yatırım yapmaları için acele etmeleri çağrısında bulunan Bakan Nezir, “Makedonya, Türkiye’den önce 2014’te Avrupa Birliği’ne üye olacak. Ondan sonra istesen de Makedonya’da iş yapmakta zorlanılacak.” dedi. İşbirliği için tam zamanı” diyen Nezir, Türk konut devi EGE-KOOP’a da Makedonya’nın TOKİ’si olma önerisinde bulundu. Nazir, “ Makedonya’nın ‘herkese bir ev’ politikasının uygulanmasında kurumunuz yeralmalı. EGE-KOOP’u bekliyoruz. EGE-KOOP ile  Makedonya, Türkiye’deki TOKİ benzeri bir kurum oluşturmak yönünde ortak girişimde bulunabilirler. Makedonya’da Türk mimarisi ile konut yapmak isteyen girişimciler bulunuyor. Bakanlık olarak EGE-KOOP ile Makedon işadamlarını buluşturalım. Ayrıca yine EGE-KOOP ile Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı’nı bir araya getirelim. Hükümet ile el sıkıştığınız an her şey tamamdır. Mevzuatı da değiştirip, sadeleştirdik. Tek başvuru ile işlem tamamlanacak” şeklinde konuştu.
ÜÇ KENT… ÜÇ BELEDİYE BAŞKANI… YOĞUN İLGİ…
Makedonya gezisinde temaslarının özellikle Koçani, Prilep ve Manastır kentlerinde yoğunlaştığını kaydeden Aslan, “ Koçali’deki toplantıya Belediye Başkanı Ratko Dimitrovski tüm bürokratları ile birlikte katılarak yatırım alanları, kentsel dönüşüm planları üzerine kapsamlı bir sunum yaptı bize. Yine Manastır Belediye Başkanı Vladimir Taleski de aynı heyecanı ve duyarlılığı sergiledi. Prilep Belediye Başkanı Marijan Risteski de EGE-KOOP ile ortak projeler üretmeyi teklif etti. Özellikle konut üretiminde EGE-KOOP ve benzeri kuruluşlara ciddi şekilde ihtiyaç duyuyorlar. Bence Türk yatırımcılar tarihsel bağlarımızın da çok kuvvetli olduğu bu güzel ülkeyi mutlaka değerlendirmeliler.” diye konuştu.





MAKEDONYA’DA KONUT ÜRETECEK Mİ?
Aslan, EGE-KOOP’un Makedonya ya da başka ülkelerde proje üretip üretmeyeceği sorusuna da, “ Yurtdışında yatırım yapabilmek için ayaklarınızı sağlam basıyor olmanız lazım. Özellikle Makedonya’da gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Manastır’da eski askeri alanın ormanı da koruma kapsamına alan imar planı dikkate değer. Olanakları inceledik şimdi değerlendirme aşamasındayız. EGE-KOOP dünyanın her yerinde proje üretip, uygulayabilecek kapasitededir. Zaten gelen tüm bu talepler de EGE-KOOP’un marka değerinin artık sınırların dışına taştığının en somut göstergesidir.” karşılığını verdi.
BUGÜNE KADAR KİMLERLE GÖRÜŞTÜ?
EGE-KOOP Genel Başkanı Hüseyin Aslan, her iki ziyaretinde de çok sayıda üst düzey Makedon yetkili ile bir araya geldi. Aslan, Makedon Bakan Hadi Nezir’in yanı sıra Koçali Belediye Başkanı Ratko Dimitrovski, Manastır Belediye Başkanı Vladimir Taleski, Prilep Belediye Başkanı Marijan Risteski,  Üsküp-Karpos Belediye Başkanı Stefce Jakimovski, Ohrid Struga Belediye Başkanı Ramiz Merko, Makedonya Türk İşadamları Birliği Eski Başkanı Kemal Nazim ve Halkbank Makedonya Genel Müdürü Necdet Palakçı ile görüştü.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol