EGE-KOOP ÖN TALEP TOPLAMAYA BAŞLADI!

Ege-Koop, vatandaşların yoğun taleplerine kayıtsız kalmayarak, kentsel dönüşüm projelerini blok bazında da gerçekleştirme kararı aldı.

16 Haziran 2014 Pazartesi 11:34
EGE-KOOP ÖN TALEP TOPLAMAYA BAŞLADI!
Ege-Koop, vatandaşların yoğun taleplerine kayıtsız kalmayarak, kentsel dönüşüm projelerini blok bazında da gerçekleştirme kararı aldı. Birçok ilçeden sayısız talep aldıklarını açıklayan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, " Bizzat evlerine, arsalarına dair belgeleri getirip ofisimize bırakıyorlar. Kentin her noktasında, blok bazında da dönüşüme girmemizi içeren taleplerle baş edemez hale geldik.  Biz de vatandaşlarımızı mağdur etmemek ve bize duyulan bu güveni boşa çıkarmamak için ön talep toplamaya başladık" dedi.


İzmir’in en zor bölgelerinde insan odaklı, çevreci ve bütüncül yaklaşımla, deprem ve diğer doğal afetlere karşı dayanıklı konutlar ürettiklerini ve aslında adı konmamış birer kentsel dönüşüme imza attıklarını vurgulayan Aslan, " Maalesef İzmir’de konutların yüzde 60’ı afet riski altında ve kentsel dönüşüm riskiyle de karşı karşıya.  Yoğun talep üzerine bundan böyle kentin her noktasında dönüşüm uygulamaları gerçekleştireceğiz" dedi.

ISRARIN NEDENİ EGE-KOOP’A DUYULAN ‘GÜVEN’
Ege-Koop'a sonsuz bir güven duyulduğunu, bunun bugünden yarına değil 30 yıllık birikimle elde edildiğini vurgulayan Aslan, " Ege-Koop eşittir güven söyleminde dost, düşman herkes hemfikirdir. Güven zor inşa edilir sözünü eyleme dönüştürmeyi başarmış bir kuruluşuz. Zaten sayısız talep ve ısrarın başlıca nedeni de bu güvendir.  Zaten dönüşümün en önemli ayağını da güven oluşturuyor. Bu yüzden Buca, Karabağlar, Bayraklı ve Karşıyaka'dan sayısız vatandaşımız bizzat kendileri gelerek ve binaları ile ilgili evrakları da hiçbir tereddüt yaşamaksızın ilgili ofisimize bırakarak, dönüşümü Ege-Koop ile istediklerini söylüyorlar. Kafaları karışık, bilgi kirliliği had safhada, fırsatçılardan bunalmış durumdalar. Dolayısıyla bize duyulan bu güveni ve beklentiyi karşılıksız bırakmak, insana ve kente hizmet anlayışımızla ve sosyal sorumluluk felsefemizle bağdaşmazdı" şeklinde konuştu.

RANT VATANDAŞLARIMIZIN OLACAK
Aslan, İzmir'de kentsel dönüşüm konusunda en zengin deneyime ve yetkin, teknik kadroya sahip kuruluşun Ege-Koop olduğunu da dile getirerek, " Tecrübemizle ve vizyon sahibi teknik kadromuzla blok bazında dönüşüm için ön talepleri almaya başladık. Bu süreçte temel politikamız, vatandaşlarımızın zarara uğramamaları ve oluşabilecek kentsel gelir artışının yine hak sahibi vatandaşlarımıza adil bir biçimde paylaştırılması ve sağlıklı bir konutta yaşam güvencesinin sağlanması olacak" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.06.2014 11:37
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol