DÖNÜŞÜM BAYRAKLI'DAN BAŞLAYACAK

Kenstel dönüşüm uygulamalarını Kadifekale'den sonra Gürçeşme'de sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı için de ilk adımı 16 Mart'taki ihaleyle atacak.

23 Şubat 2012 Perşembe 17:30
DÖNÜŞÜM BAYRAKLI'DAN BAŞLAYACAK

 Kentsel dönüşüm uygulamalarıyla İzmir'in çehresini değiştirmeyi ve sağlıksız konutlardaki vatandaşları sağlıklı konutlara yerleştirmeyi hedefleyen İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bayraklı'daki “dönüşüm” çalışmaları için ilk ihaleye çıkıyor. Bayraklı Belediyesi tarafından belirlenen, Çanakkale-İzmir Çevreyolu ile Altınyol arasındaki Cengizhan, Fuat Edip Baksı ve Alparslan mahallelerini içeren 60 hektar büyüklüğündeki alana ilişkin Meclis kararı sonrasında harekete geçen İzmir Büyükşehir Belediyesi, bu bölge ve çevresini kapsayan toplam 310 hektarlık alanda ulaşım ve jeolojik etüt çalışmalarını tamamladı.


16 Mart 2012 tarihinde ise Bayraklı'daki kentsel dönüşüm çalışmalarıyla ilgili ilk ihale gerçekleştirilecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilecek ihale, kentsel dönüşüm uygulanacak alana ilişkin değerleme, planlama, kentsel tasarım ve mimari projelerin üretilmesi ile uzlaşma modellerinin belirlenmesine yönelik hizmet alımını kapsayacak. Kentsel dönüşüm projelerinin tamamlanmasıyla, bölgede yerinde dönüşümü hedefleyen uygulama sürecine başlanacak.
Gözler Bakanlar Kurulu'nda
1/25.000 ölçekli İzmir Kentsel Bölge Nazım İmar Planı revizyonuyla 18 adet proje alanı belirleyen ve toplam 4 bin 700 hektar büyüklüğündeki alanda yenileme ve sağlıklaştırma projesine ihtiyaç duyan İzmir Büyükşehir Belediyesi, Bakanlar Kurulu'nda onay bekleyen projelerin hayata geçmesiyle birlikte İzmir'de 30 bin adet sağlıklı ve dayanıklı konut üretilmesini planlıyor.
İzmir'in Bakanlar Kurulu'nda onay bekleyen projeleri şöyle:
* Menemen - Torbalı - Bayındır: Hükümet'in Roman açılımı kapsamında Menemen Ahıhıdır Mahallesi, Bayındır ve Torbalı'da toplam 26.7 hektarlık alanda uygulanacak. Bu bölgelerde 2000 konutu içeren proje alanları, 11 Şubat 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'ne gönderildi. 
* Örnekköy projesi: 18 hektarlık alanda uygulanacak ve 1500 konutu kapsayacak. 26 Temmuz 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere İzmir Valiliği'ne gönderildi. 
* Ege Mahallesi projesi: 7 hektarlık alanda uygulanacak ve 1000 konutu kapsayacak. Arazi tespit ve zemin üstü envanter çalışmaları tamamlandı. 18 Ekim 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere İzmir Valiliği'ne gönderildi.
* Ballıkuyu projesi: 48 hektarlık alanda uygulanacak ve 5000 konutu kapsayacak. 18 Ekim 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere İzmir Valiliği'ne gönderildi.
* Aktepe ve Emrez projesi: 122 hektarlık alanda uygulanacak ve 6000 konutu kapsayacak. 25 Nisan 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere İzmir Valiliği'ne gönderildi.
* Uzundere projesi: 32 hektarlık alanda uygulanacak ve 4000 konutu kapsayacak. Arazi tespit çalışmaları tamamlandı. 11 Kasım 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere İzmir Valiliği'ne gönderildi.
* Cennetçeşme projesi: 47.6 hektarlık alanda uygulanacak ve 3000 konutu kapsayacak. Jeolojik ve jeoteknik etütleri tamamlanan bölgede,  zemin ve zemin üstü envanter çalışmaları da yapılarak bölge halkıyla anket çalışmaları yürütüldü. Ayrıca bölgede 2009 yılında,  yaklaşık 300 metrekare büyüklüğünde “Kentli Merkezi” açılarak çeşitli kurslar düzenlenmeye başlandı. 11 Şubat 2011 tarihli yazıyla Bakanlar Kurulu'na sunulmak üzere İzmir Valiliği'ne gönderildi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol