BU FESTİVALDE SADECE 'OT YEMEKLERİ' OLACAK

Çeşme Alaçatı Belediyesi tarafından geçen yıl ilk kez düzenlenen Ot Festivali, bu yıl 2-3 Nisan günlerinde yapılacak.

27 Şubat 2011 Pazar 14:09
BU FESTİVALDE SADECE 'OT YEMEKLERİ' OLACAK

     Alaçatı Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 2 Nisan'da kortej yürüyüşüyle başlayacak etkinliklerde amatör ve profesyonel aşçıların yaptıkları ot yemekleri yarışacak.
     İki gün sürecek festivalde ayrıca çevre ve doğa temalı çocuk etkinlikleri ile müzik dinletileri yapılacak.
     Alaçatı Meydanı'ndaki Festivalin son günü olan 3 Nisan'da saat 11.00'de yemek yarışması yapılacak.
    
     -OT YEMEKLERİ KİTABI-
    
     1. Alaçatı Ot Festivali öyküsü, fotoğrafları ve festivalde yarışan yemeklerin tariflerinin yer aldığı ''Alaçatı'nın Yarışan Yemekleri'' kitabı da yemek severlere ulaşacak. Geçen yıl yarışan 55 ot yemeğinin tarifi kitapta yer alacak.
     Tarifler arasında yörenin otlarına yöresel tatların katıldığı Haşmet-i Külli çorbasından fritada, menengeç salatasından çıpohortaya, pırasa dolmasından yoğurt soslu şevket-i bostana kadar birçok salata ve yemeğin tatlarını bulmak mümkün olacak.
     Alaçatı Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, festivalin bu yıl daha da renkli geçeceğini belirterek, ''Bu yıl ilginin daha da fazla olacağını düşünerek müracaatları 17 Şubat tarihinden itibaren kabul etmeye başladık. Belediye olarak büyük önem verdiğimiz bu Festivale tüm Alaçatı dostlarını bekliyoruz'' dedi.
     Festivalde geçen yıl ot kategorisinde Semra Aktaş Erden 101 farklı ot toplayarak, yemek dalında ise Aysen Kadıbeşegil kırkot salatası ile birinci olmuşlardı.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol