'BU DAHA BAŞLANGIÇ...'

Bayraklı Belediyesi’ne düzenlenen operasyon, ilçedeki siyasi tartışmaları da hareketlendirdi. Grup Başkanvekili Ali Aslan “Bu daha başlangıç” dedi.

19 Ocak 2012 Perşembe 11:28
'BU DAHA BAŞLANGIÇ...'

 Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin, Bayraklı Belediyesi Mali İşler Müdürlüğü’ne gerçekleştirdikleri şok baskın, ilçedeki siyasi tartışmaları da alevlendirdi. Operasyonun, psikolojik bir baskı olduğuna dikkat çeken Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ın ‘Düğmeye, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi bastı’ şeklindeki açıklamaları, Ak Parti kanadında tepki ile karşılandı. Grup Başkanvekili Ali Aslan, Karabağ’ın, adli yargılamayı siyasi zemine çekmeye çalıştığını belirterek, “Topu taca atıyorlar. Bu daha başlangıç” dedi.

Aslan, emniyet birimlerince araştırılan konular üzerinden siyaset yapmanın doğru olmadığını vurgulayarak “Başkan Hasan Karabağ’ın, gerçekleştirilen operasyonun, siyasi bir hamle olduğunu söylemesi gerçeklerden ne kadar uzak olduğunu gösterir. CHP, bu tutumu siyasi gelenek haline getirdi. Aziz Kocaoğlu da operasyonların ardından benzer açıklamalar yaparak sorumluluğu üzerinden attı. Yakışıksız bir duruma düşüyorlar. ‘Siyasi operasyon yapılıyor’ demek çok şık değil. Bunu yapmak yerine, incelenen konuları gözden geçirsinler ve benzeri durumların olmaması için önlem alsınlar. Yersiz ve yakışıksızdır. Operasyonlardan siyasi rant sağlamayı bırakın artık” dedi.
 
Polis ekiplerince incelemeye alınan konuları, çoğu zaman meclis gündemine taşıdıklarını ve soru önergeleri ile sorgulamaya çalıştıklarının altını çizen Aslan, savcılığa ve basına yansımayan daha farklı iddiaların da bulunabileceğini ve unların da zaman içinde incelemeye alınabileceğini söyledi. Aslan “İnanıyorum ki, savcılığa ve basına yansımayan çok fazla iddia var. Siyasi demeçlerle üstünü kapatamazlar. Bayraklı’da ciddi bir inceleme yapılırsa çok farklı şeyler çıkacaktır. Bir yerde bunlar çıkacaktır ve çıktı. Bunun daha başlangıç olduğunu düşünüyorum” diye konuştu.
AK Parti Bayraklı İlçe Başkanı Erdal Seyitler ise yanlış yönetimden kaynaklanan hukuki sorunların, belediyenin önünü tıkadığına dikkat çekti. Seyitler “Yaşananlar Bayraklı Belediyesi’nin önünü tıkıyor. Çalışanlar üzerine korku salıyor” ifadelerini kullandı.
Karabağ'ın açıklamalarına bir tepki de Belediye Meclisi AK Parti Grup Sekreteri Kemal Büyükkesim'den geldi. Büyükkesim, "Zaten biz bu durumu bekliyorduk. Belediye başkanı olayı siyasi zemine çekerek görevden kaçıyor. Televizyon programında dün 'bu saçları değirmende ağırtmadım' dedi. Karabağ'ın göreve gelirken zaten saçları beyazdı. Duygu sömürüsü yapıyor. Yine konuşmalarında Misak-ı Milli sınırları ve savaşlardan bahsediyor. Bu konuyla ne alakası var anlamadık. Camileri onardığını ve temizlediğini söyleyen bir belediye başkanına yolsuzluğa yumma hakkı tanınamaz. Kendisi ya göründüğü gibi olsun ya da olduğu gibi görünsün. Türibünlere oynamasın. Geçen yıl denetim komisyonuda görev alan birisi olarak belediyede yapılan yolsuzlukları kamuoyu ile paylaştık. Yeni komisyonun açıklamalarında da aynı durumu göreceğiz. Karabağ, başkalarına laf yetiştirmek yerine iş yapsın. Bayraklı'nın yolsuzluk, vurgun ve kötü olaylarla gündeme gelmesi bizi çok üzüyor. Biz ilçemizin açılış, tören ve etkinliklerle gündeme gelmesini istiyoruz. Malesef belediye hizmetlerden çok müdürlerin dayak yediği, gelen vatandaşın darp edildiği, vatandaşa saygının kalmadığı ve ticari işletme olarak görüldüğü bir yer haline geldi" dedi. 

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol