BEBEK FİL 'İZMİR' DEVLEŞİYOR!

Günde 17 litre sütle beslenen Türkiye’nin ilk bebek fili "İzmir", 10 ay içinde bakın kaç kilo oldu.

29 Kasım 2011 Salı 17:46
BEBEK FİL 'İZMİR' DEVLEŞİYOR!

 Günde 17 litre sütle beslenen Türkiye’nin ilk bebek fili "İzmir", 10 ay içinde 350 kg. ağırlığa ulaştı. Filin katı gıdalar arasındaki favorileri ise kuru incir ve salatalık.


İzmir Büyükşehir Belediyesi Doğal Yaşam Parkı’nın en sevimli üyelerinden bebek fil büyüdükçe, bakıcılarının işi zorlaşıyor. "İzmir", her gün altı öğünde toplam 17 litre süt içiyor. Bakıcılarının biberon süt içirdiği bebek fil, bir yandan da katı gıdalarla beslenmeye başladı ancak bakıcılar, bu defa da yemek seçme problemiyle karşılaştı. Salatalığı ve özellikle kuru inciri çok seven İzmir, kabak ve havuçtan ise pek hoşlanmıyor. Annesi Begümcan’ın devamlı gözetim altında tuttuğu İzmir, bir yandan da onun davranışlarını taklit ediyor. Birlikte kum banyosu yapıyorlar, kendilerine ait alanda yürüyüşe çıkıyorlar. İzmir, yalnız kaldığında ise plates topuyla futbol oynuyor.


İzmir Doğal Yaşam Parkı Müdürü Hakan Öztürk, bebek filin tipik çocuk davranışları sergilediğini, yemek seçme, yaramazlık ve oyuna düşkünlük gibi özelliklerinin normal sayıldığını söyledi. İzmir’in sağlıklı ve mutlu bir bebek olduğunu dile getiren Öztürk, fiziki gelişiminin son derece olumlu seyir izlemesinden büyük memnuniyet duyduklarını kaydetti.


İzmir Doğal Yaşam Parkı’ndaki fil ailesinin en küçük ferdi olan "İzmir", 5 Şubat 2011’de dünyaya geldi. Anne karnında 610 gün geçiren fil, doğduğunda 110 kg.’dı. Türkiye’de doğan ilk Asya fili olan yavrunun ismi, Büyükşehir Belediyesi’nin internette yaptığı anketle belirlendi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol