AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARI İZMİR'E GELİYOR

Yerel yönetimler alanında dünyanın en etkili siyasi organizasyonlarından birisi sayılan Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi, 4 Temmuz 2011'de İzmir’de toplanacak.

07 Mart 2011 Pazartesi 17:35
AVRUPALI BELEDİYE BAŞKANLARI İZMİR'E GELİYOR

Toplantıya, 100’ün üzerinde belediye başkanı, belediye birlik başkanları, meclis üyesi, bölgesel meclis başkan ve üyeleri katılacak.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Başkanı Keith Whitmore’a geçen şubat ayında yaptığı davet kabul edildi. İzmir’e gelmesi beklenen kişiler arasında İsveç Belediyeler Birliği Başkanı Anders Knape, Azerbaycan Belediyeler Birliği Başkanı Abulfaz Babayev, Tiflis Belediye Başkanı Xavier Cadoret, Crodoba Belediye Başkanı Andres Ocana Rabadan, Monaco Belediye Başkanı Georges Marsan, Dağıstan Cumhuriyeti Başkanı Magomedsalam Magomedov, Trnava Devleti Başkanı Tibor Mikus ile Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin Türkiye raportörü de yer alıyor.
İzmir’in uluslararası bir kongreye evsahipliği yapacak olmasının önemine değinen Başkan Kocaoğlu, “Kentimizin uluslararası platformdaki tanıtımında çok önemli bir adımdır. Gelecek olan 100’den fazla belediye başkanı, meclis üyesi ve bürokratı, İzmir’e yakışır şekilde ağırlamak arzusundayız. Toplantının İzmir’de yapılması için destek veren İl Genel Meclisi üyemiz, aynı zamanda Avrupa Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi üyemiz Devrim Çukur’a, İzmir Kent Konseyleri Birliği Dönem Sözcüsü ve Büyükşehir Meclis üyemiz Murat Bakan’a teşekkür ediyorum.” dedi. Daha önce Parlamenterler Meclisi’nin bir komite toplantısının İzmir’de yapıldığını hatırlatan Kocaoğlu, “Avrupa Konseyi’nin çeşitli komite toplantıları Kayseri ve Antalya’da yapılmış fakat Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nin en büyük ve en güçlü komitesi olan İzleme Komitesi’nin Türkiye’deki ilk toplantısı İzmir’de olacak.” şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol