ASLAN BAŞKAN YİNE BİR İLKE İMZA ATTI...

Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan’ın, İzmir üniversiteleri arasında bir ilke imza atarak, tamamen görme engelli öğrencilerin faydalanmasına yönelik olarak Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi bünyesinde yaptırdığı ‘Seslendirme Stüdyosu’nun açılışı törenle gerçekleştirildi.

31 Ocak 2012 Salı 16:33
ASLAN BAŞKAN YİNE BİR İLKE İMZA ATTI...

 Yapımında sağladığı katkılar nedeniyle Hüseyin Aslan isminin verildiği Seslendirme Stüdyosu’nun açılış törenine çok sayıda davetli katıldı. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde düzenlenen törende Rektör Prof.  Dr. Candeğer Yılmaz, İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, Ege-Koop Yönetim ve Danışma Kurulu üyeleri, ulusal ve yerel basın kuruluşlarının üst düzey temsilcileri ile öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu. 


ASLAN: SADECE KONUT YAPMIYORUZ
Törende konuşan Ege-Koop Genel Başkanı Hüseyin Aslan, kuruluş olarak temel görevlerinin modern yaşam alanları oluşturmak olduğunu ve bu kapsamda geride kalan 27 yıllık sürede 10 ayrı kent parçası oluşturduklarını belirterek, “ .Bu kent alanlarına 1.5 milyar dolara varan yatırımlar yaptık.  İzmirli, Egeli olduğumuzu unutmadık, bu bilinçle hareket ettik, bu devasa harcamayı kendi bölgemize, kendi insanımıza aktardık. Bunu yaparken de insan odaklı politikamızdan zerre kadar sapmadık. Sosyal sorumluluk projelerine imza attık, paneller ve seminerlerle toplumumuzu bilinlendirmeye, insanımızı daha da aydınlatmaya çalıştık. Bu nedenledir ki eğitim alanında da her türlü çalışmanın içerisinde yeraldık.” dedi.




“ÇORBADA BENİM DE TUZUM OLSUN”
Eğitime verdikleri önemin en somut örneğinin kendi adını içeren Okul Öncesi Eğitim Kurumları olduğunu, gelecek nesilleri daha ilk yaşlarından itibaren donanımlı ve kaliteli bir temel eğitime tabii tuttuklarını anlatan Aslan, “ İşte ülkemizin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan, İzmir’imizin yüzakı Ege Üniversitesi ile ortak bir projede yer almamız da bu anlayışımızın gereği olarak şekillendi. Projeden geçtiğimiz yıl haberim oldu. Medya aracılığı ile öğrendim. Projenin “Konuşan Kitaplar; 5 Yazar 5 Kitap” adını taşıdığını ve görme engelli çocuklarımıza yönelik olduğunu öğrenince daha da heyecanlandım. Zira birçok imkansızlığı yenerek okumaya çalışan bu yavrularımızın en büyük sıkıntılarının Türkiye’de sadece birkaç üniversitede bulunan, İzmir üniversitelerinde ise bu işe tahsis edilmiş seslendirme stüdyosunun olmayışından kaynaklandığını öğrendim. Dolayısıyla “ Çorbada benim de tuzum olsun” dedim ve en büyük ihtiyaçları olan “Seslendirme Stüdyosu”nu İletişim Fakültesine kazandırarak onların hedef büyütmelerini, daha çok yavrumuza hizmet götürmelerini sağlamaya çalıştım.” diye konuştu.






REKTÖR YILMAZ TEŞEKKÜR ETTİ
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz da, Hüseyin Aslan’a desteklerinden ötürü teşekkür ederek, “ Ege Üniversitesi ilkleri seven bir üniversite. Bu bizim için çok önemli bir çalışma. Bu ‘Seslendirme Stüdyosu 1’in açılışı. Bir olması çok önemli. Hem bir ilki temsil etmesi hem de üniversite-sivil toplum örgütü birlikteliğini göstermesi bakımından son derece çarpıcıdır. İletişim Fakültesi’nin gecikmiş bir hizmetinin başlangıcıdır. Ege-Koop ile birlikte bundan önce de işbirliğimiz olmuştu. Bugün burada ENGELSİZ EGE PROJESİ’ne hizmet edecek çok iyi bir seslendirme stüdyosunu faaliyete geçirdik. Bu stüdyonun yapımında teklif bizden gelmedi. Bizzat Sayın Hüseyin Aslan’ın duyarlılığı ile gerçekleşti. Ben buradan yatırım yapmak isteyenlere çağrıda bulunuyorum; akıllı yatırımlar ülkemizin değişimine katkıda bulunacaktır.” dedi.





ULUÇ: EGE’NİN İKİ BÜYÜK GÜCÜ
Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Öcal Uluç ise, “ Ege Üniversitesi Türkiye’nin en büyük eğitim kurumlarından Ege-Koop da yine ülkenin en büyük yapı kooperatiflerinden biridir. Bu iki gücün bir araya gelerek ortak bir projede daha bulunması tüm çevrelere örnek olmalıdır.” dedi.





GÖRMEYEN ÖĞRENCİLERE ‘GÖZ’ OLACAK
Stüdyoda bu yıl yapılacak seslendirmelerle 10 kitap konuşur hale getirilecek ve Milli Kütüphane’nin de desteğiyle tüm ülke genelinde görmeyen öğrencilere ulaştırılacak. 



KİMLER KATILDI?
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Müge Elden, E.Ü. Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mustafa Öner, E.Ü. Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, E.Ü. Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Celal Artunç, E.Ü. Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman Doğan, E. Ü. Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, E.Ü. Çevre Sorunları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü ve EGE-KOOP Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ümit Erdem, E.Ü. Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi, Rektör Danışmanı ve Ege-Koop Danışma Kurulu Üyesi Yrd. Do. Dr. Engin Önen, E.Ü. Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kamil Kumanlıoğlu, E.Ü. Fen Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Mehmet Ali Ul, E.Ü İletişim Fakültesi Basın-Yayın Tekniği Anabilim Dalı Başkanı, Ege Ajans Müdürü, Rektör Danışmanı, Ege-Koop Danışma Kurulu Üyesi Yrd. Doç. Dr. Oğuzhan Kavaklı, Ege-Koop Danışma Kurulu Başkanı Gazeteci-Yazar Öcal Uluç, Yenigün Gazetesi 

tncyhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol