7.2 İZMİR İDDİASI UZMANLARI KIZDIRDI

Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın, “Ege'de 7,2’lik bir deprem 'geriliyorum' diyor.” açıklaması ortalığı karıştırdı. Prof. Dr. Atilla Uluğ, Ercan'a kızdı ve...

06 Aralık 2011 Salı 14:30
7.2 İZMİR İDDİASI UZMANLARI KIZDIRDI

 Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Atilla Uluğ, Prof. Dr. Ahmet Ercan’ın, “Ege'de 7,2’lik bir deprem 'geriliyorum' diyor.” açıklamasının, hiçbir bilimsel dayanağı olmadığını iddia etti. Uluğ, ansiklopedik bilgilere dayanarak deprem olacağını söylemenin, halkı paniğe sevk etmekten öte anlamı olmadığını kaydetti. 



İzmir’i sallayan son 5,1’lik deprem, beraberinde yeni tartışmaları da getirdi. Prof. Dr. Ercan’ın, “Bu deprem, üzülerek belirtiyorum ki benim beklediğim 7,2’nin göstergeci bir sarsıntı ancak öncü denemez. Uyarıcı bir depremden söz ediyorum. Ege bize, ‘Ben burada geriliyorum. Bakın 7,2’lik deprem yapacağım. Size öncesinde 5,1 yolladım.’ diyor.” açıklaması, konunun uzmanlarından tepki gördü. Açıklamanın bilimsel verilere dayanmadığını belirten Prof. Dr. Uluğ, “Ege’de bu konuda yapılmış bilimsel bir çalışma yok. Neye dayanarak söylüyor bilmiyorum. Zaten deprem bilimcisi değil ki hangi bilimsel bulgulara dayandırıyor?” değerlendirmesinde bulundu. Afrika kıtasının her yıl Anadolu'ya 3 santimetre yaklaşmasının ansiklopedik bilgi olduğunu vurgulayan Uluğ, “İzmir’de 300 yıldır büyük depremler olmamış. Tarihte olanlara bakarak, yeniden büyük deprem olabilir diyoruz. 7,2’yi nereden çıkarıyor? Bunu söylemek için çok somut bilgiler ortaya koymak gerekiyor. Keşke birileri çalışma yaparak ortaya bilimsel veri koysa.” şeklinde konuştu.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol