Ne kadar acımasız bir dünyada yaşıyoruz. Bir tarafta israf, lüks, sefahat; diğer tarafta ise tam anlamı ile sefalet..

1-Her 6 saniyede bir çocuk ölmektedir. 870 milyon insan (dünya nüfusunun yüzde 12,5'u) yetersiz beslenmektedir. Başta çocuklar olmak üzere, yılda 10 milyonu aşkın insan, açlık ve yetersiz beslenmeden ölmektedir.
-Diğer tarafta ise yılda 2 milyar ton gıda israf edilmektedir. (Dünya gıda fiyatlarını yönlendiren çıkarcı tröstlerin çukurlara gömdüğü veya denize batırdığı binlerce ton gıda dahil olamak üzere) (Yani üretimin yüzde 50'si)
-ABD'de kişi başına yıllık gıda israfı 115 kilogramdır. Böylece yıllık üretimin yüzde 40'ı israf edilmiş olmaktadır. Kanada'da yıllık israf 27 milyar dolara ulaşmaktadır. (Bu tutar en fakir 32 ülkenin milli gelirleri toplamına eşittir.)
-AB'deki israf tutarı 20 milyar doları aşmaktadır.
2-Aslında dünya mevcut nüfusun iki katını rahatlıkla besleyebilir. Ancak bu sömürü düzeni; bu ABD/Rusya/AB/Çin gibi ülkelerin doymak bilmeyen hırsları; Rockefeller/Roschild/Gates/Monsanto/Cargillx/Rio-Tinto vb. kartellerin, dünyayı felakete sürükleyen "Yeşil Devrim"-GDO'lu üretim gibi haince uygulamaları; çevreyi kirletme, yeşil alanları yok etme yarışı; herkesi tüketim çılgınlığına sevkeden kültür emperyalizmi ve beyin yıkama çalışmaları; mevcut trajik ortamı doğuran suçlulardır.
a-Haiti çok zengin bir ülke idi. Fransa yüzünden sefalete duçar oldu.
b-Bengladeş çok bereketli topraklara sahipti, İngiltere yüzünden perişan hale düştü.
c-Hindiçini, Fransa'nın sömürüsü ile fakirleşti.
d-Velhasıl, Orta ve Güney Amerika/Afrika/Türk Cumhuriyetleri/Avustralya, yani tüm dünya bu yağma/peşkeş ve sömürü düzeninin kurbanı oldu. Yetmezmiş gibi; yönetilen terör-iç karışıklıklar-isyanlar-harpler, işin tuzu biberi oldu. Fakirlik arttı, silah kartellerinin cepleri şişti.  
-Bir de utanmadan reklamlarını yaptırmıyorlar mı? Neymiş? Gates, 65 milyar dolarlık servetinin 28 milyar dolarını, çocuk felci ile mücadele için bağışlıyormuş? Bunu kim yutar? Sizin vakfınızın tek yaptığı iş, misyonerliktir. Hıristiyanlığı yaymaktır.
Yoksa, siz değil misiniz, ırkçılık yapan? Soykırımları planlayan? Dünya nüfusunu 1,5 milyara indirmek için, “istenmeyen ırkları yok etme” senaryolarını hazırlayan? GDO'lu ürünlerle, milletleri kısırlaştıran?
3-Elbette, bu israf/gösteriş/saltanat ve görgüsüzlük yarışında; hem İslam alemi, hem de Türkiye olarak, ön sıralarda yer almaktayız.
a) Nedir, bu kralların/emirlerin/tüm diktatör bozuntularının, halkın servetini cebe atma ve israf etme yarışı?
- Saraylar, dünyanın her tarafında lüks villalar, mantık dışı büyüklükte ve lükste yatlar/uçaklar. Fakir müslümanlara, afete uğrayan kardeşlerimize, Filistin'e, vs.ye yardım deyince, hiçbiri ortada görünmez. Ama, 485 milyon dolara (Hamamlı, garajlı) uçak satın alırlar. Hiç de utanmazlar, Cenab-ı Hak’tan korkmazlar. Bu arada, Avrupa’daki futbol kulüplerine de milyar dolarlar harcarlar.
-Peki nerede, İslamın; “yeyin, için, israf etmeyin” – “Komşusu aç yatarken, tok uyuyan bizden değildir” talimatları? Nerede; zekat/sadaka/Karz-ı Hasen vb. uygulamaları?
b) Elbette, biz de bu yarışta geri kalmayız. Tam bir tüketim toplumu olarak; israfı/gösterişi/görgüsüzlüğü/ benimseyerek; her şeyi mübah sayarız. Devletin kaynaklarını israf eder, yandaşlara peşkeş çeker, lojman/mefruşat/makam aracı/seyahat, vb. yollarla katrilyonları heba ederiz.
-Bakınız, Sayın bakanların ve bürokratların altlarındaki arabalara. Askeri ve sivili ile tam bir saltanat yarışı mevcuttur.
-Maşallah, eski meclis başkanlarının, bu yılın ilk on ayındaki araç giderlerinin tutarı 195 bin TL imiş. Milletin kesesinden develer kurban. Buna bir de, eski bakanların, generallerin, vb. emeklilerin harcamalarını ekleyelim. Mutlaka dudak uçuklatan rakamlar çıkacaktır.
-Sayın Başbakan, kamp ve lojman saltanatına kızıyor. Her iktidar aynı şeyi söyler ama hiçbir şey yapmaz. Aksine israf daha da artar.
c) Halk olarak, yöneticilerden geri mi kalacağız? Karnı açtır ama araba sahibi olur. Herkesin cebinde, en pahalısından, en yeni model cep telefonu. Bitmek bilmeyen giyim-kuşam ve mobilya harcamaları. Lüks ev tutkusu.
Bu arada; devleti de soymayı ihmal etmeyiz. 7 milyar TL'yi aşan tutarda elektriği çalarız. Vergi ödemeyiz. SGK'nın, bu yılki açığını 21 milyar TL'ye çıkartırız. Yılda 2 milyar ekmeği çöpe atarız. (Bu yolla, 880 milyon metreküp su da israf olmaktadır.) (Dünyadaki su israfı 550 milyar metreküptür. Kullanılan içme suyunun 3,5 katı.)
Velhasıl, yazmakla bitmez. Bunun çaresi de beyaz ekmeği yasaklamak değildir. (Şahsen, evimizde, devamlı olarak kepekli-tam buğday ekmeği ve çavdar ekmeği yenir.) Çare; fikir ve inanç düzeylerinin yükseltilmesindedir. Baştakilerin, iyi örnek olmasındadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol