Bugünkü yazım kadınlara. Madem şurada biz bizeyiz, biraz dertleşelim istedim, erkekleri çekiştirelim. Erkekler de okuyabilirler arzu ederlerse. Sık sık kadınları anlamadıklarından, ne yapsalar yaranamadıklarından şikayetçi olmuyorlar mı?

İlişkilerin başına bayılırım ben. Erkek beğendiği kadını elde etmek için kararlıdır. Hedefine kilitlenmiştir ve tam bir avcıdır. Kadın beğenildiğini, istendiğini her zaman anlar. İster buna frontal lob aktivitesi deyin, isterseniz hissi kabl el vuku. Kadın hedefte olduğunu anlar, hoş erkek de pek gizlemez zaten. Malum, dışavurum erkekliğin şanındandır. Kadın av olmayı kabul ettiyse, işin zevkli kısmı başlamış demektir.Kendini avcı zanneden ama çoktan etrafında ağ örülmekte olan erkek, hünerlerini sergilemeye koyulur. Bu efor erkeği hiç olmadığı kadar çekici hale getirir. İlişkilerin başlangıcında her erkek çok tatlıdır. Masumiyet ve adanmışlığı bir arada sergilemeyi başarır. Kadın ne kadar işin farkında olsa da bu sihirle her seferinde büyülenir. Sıcak bir kalp ve sevgiyle bakan gözler ıskalamaksızın hedefine ulaşır. İlgi, alaka, sözler, vaatler, sürprizler, hediyeler, iltifatlar ve çaba maksimum seviyededir. Tüm bunlarla her defasında yeniden hipnotize olan kadın, bir kere daha kendini aşkın  ebediliğine ikna eder.

Erkek ilişkinin başında aktiftir. Heyecanını, isteğini, tutkusunu, sevgisini cömertçe gösterir. Aslına bakarsanız potansiyelinin üzerinde bir efor sarfeder. Moral bozmak istemem ama bu üstün çabanın kaynağı cinsel enerjisidir. Evrimsel bir mevzudur hatta. Ne demişler, hiç kimse, akşam cinsel beraberlik hayali kuran bir erkek kadar hızlı ve güzel ev temizleyemez. Erkek romantik, erkek fedakar, hassas ve ince düşüncelidir. Tüm enerjisi ve konsantrasyonu karşı cinsi avucuna almaya yönelmiştir. Adanmış bir erkekten daha hedefe kilitlenmiş tek şey güdümlü bir füze olabilir ki psikanalize aşina olanlar füzenin neyin yansıması olduğunu da tahmin edebilirler.

Hiçbir erkek ilişkinin devamında, hele de ilişki bir rutine oturduysa baştaki performansı göstermez. Ona yakın bir şey bile göstermez hatta. Maalesef fethedilmiş topraklar artık çaba gerektirmez. Erkek alan genişleten, kadın ise mevcut alanı tımar eden yapıdadır. Kadının işi fethedildikten sonra başlar. Erkeğinkinin bittiği noktada. Romantik aşk ilk aşamasını ve büyük hedefini tamamlamıştır. Kadın ve erkek bir aradadır. Ayakların yere basmadığı, gözlerin karardığı, akılın baştan gittiği dönem neslin devamı açısından çok uzun süremez. Aşk evrilecek, eğer çift şanslıysa ikinci, daha dingin ama daha yoğun ve güvenli aşamaya geçecektir. Başlangıçta tüm amaçları birbirlerine kilitlenmek olan kadın ve erkek, iş, ev, çocuk ve toplum gibi başka konulara da odaklanabilecek, hayat sürdürülebilir ve heyecan tahammül edilebilir bir seviyeye gelecektir.

Bu nokta kritik noktadır. Dönüşüme direnç ne kadar az olursa, ilişkinin anlamı ve şekli o kadar önem kazanır. Kadın geçmişe dalar, kısa bir an, onu kandıran erkeği arar. İçini çekerek bakar, kalbinde bir yerler hala o kayıp sevgili için çarpar. Erkek, karısını izler. Baştaki çabasına kendi de şaşar. Şimdi olsa yeniden yapıp yapmayacağını düşünür. Ama emin olun her seferinde yapar. Heyecan ve aşk aynı kalmaz. Kalmamalıdır. Her şeyin büyüdüğü, geliştiği, yaşlandığı ve değiştiği bir dünyada bu zaten ütopya bile değildir. Değişime direnmek faydasızdır. Baştaki erkek ve kadın kaybolmamıştır. Belki biraz çoğalmış, belki biraz azalmış, az buçuk farklılaşmış, gözlerde ise ilk günkü gibi kalmıştır. Her an yenilenir, birbirimizden etkileniriz. Yakaladığımız her farklılık, ilişkimize zenginlik de katabilir, sorun da getirebilir.

Erkekler ilişkinin başında çok tatlıdır. Kadınlar ilişkinin başında çok caziptir. Ama o kadınlar ve o erkekler hep vardır. Yeter ki tüm eklenen kılık, kıyafet, roller, sorumluluklar ve sorunlar arasında biz baktığımız görmeyi, onu hala tanımayı bilelim. İlkler güzeldir ama hep ilkleri aramak hiç büyümeyecek bir çocuk istemekten farksızdır. Oysa ki büyümek korkulacak bir şey değildir…

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol