Yılmaz Özdil Neden Aşı Olmadığını Açıkladı!

Sözcü gazetesi yazarı Yılmaz Özdil katıldığı bir televizyon programında gündeme dair açıklamalarda bulundu. Türkiye'de etkinliği tartışılan korona virüs aşısı ile ilgili dikkat çeken tespitlerde bulunan Özdil neden aşı olmadığının da cevabını verdi.

22 Ocak 2021 Cuma 13:04
Yılmaz Özdil Neden Aşı Olmadığını Açıkladı!

Yılmaz Özdil, Bizim TV’de Lale Özan Arslan’ın sorularını yanıtladı ve neden aşı olmadığını açıkladı.

 Çin merkezli biyoteknoloji şirketi Sinovac’ın korona virüsüne karşı geliştirilen coronavac aşısının etkinliği tartışma yaratmıştı. Yılmaz Özdil de aşıyla ilgili gündem yaratacak açıklamalarda bulundu.

AŞI OLMADI ÇÜNKÜ...

Özdil, şunları söyledi: * Ben henüz aşı olamadım maalesef çünkü aşı yok. Tekrar söylüyorum bulsam Biontech aşısı olurum ama bulamazsam Çin aşısı olurum. Çünkü yaş itibariyle de henüz 60 yaşın üstünde değilim ama bugün mesela sayın Serdar Savaş açıkladı. Brezilya sonuçlarına göre 60 yaş üstünde yüzde 50 etkinliği bile sağlayamayan yüzde 40 etkinliği olan bir Sinovac aşısıyla karşı karşıyayız.

"AŞIYI TÜRKİYE NİYE ALDI?”

Henüz Çin’de bile resmi olarak yaygın kullanım hakkı verilmemiş, imkanı verilmemiş bir aşıyı Türkiye niye aldı? Bunu ısrarla her defasında soruyoruz? Kaç paraya aldık belli değil? Kaç tane aldık belli değil? Çin aşısıyla ilgili ben ısrarla söylüyorum. Maskeyi gönderirken ABD’ye ya da Çin’deki ilk pandeminin başladığında vatandaşlarımızı alırken Silahlı Kuvvetlerin nakliye uçağını gönderiyorduk biz Koca Yusuf’u. Üstüne de Mevlana’dan yazılar yazıyorduk.

"ÇİN AŞISINI NEDEN BOŞ YOLCU UÇAĞININ BAVULUNDA GETİRDİK"

Çin aşısını almaya neden Türk Hava Yolları’nın yolcu uçağını gönderdik? Türk Hava Yolları’nın kargo uçaklarını neden gönderdik? Çin aşısını neden boş yolcu uçağının bavulunda getirdik? Kaç tane getirdik? Bakın ben ısrarla söylüyorum. 3 milyon diyorlar? Kim gördü bunu? Allah aşkına herkes elini vicdanına koysun, 3 milyon aşı geldi diyen gazetecilerden bu aşının 3 milyon adet olduğunu gören bir kişi var mı? Ben görmedim. Göreni de görmedim.

BAKANDAN CEVAP YOK

Bu aşıyla ilgili sayısız sorun var. Sağlık Bakanı’na diyorsun ki ‘Aşı ne zaman gelecek?’ Cevap yok. Kaç tane gelecek? Cevap yok. Sen dedin ki aralıkta 20 milyon, ocakta 20 milyon gelecek, 40 milyon aşının şu anda bizde olması lazımdı, yok. Nerede bu aşı diyorsun, cevap yok.

“FAHRETTİN'DEN MASALLAR”

Bakın ben ‘Fahrettin’den masallar’ diyorum çünkü, ben Fahrettin Koca gibi siyasetçilerden gerçekten çok korkarım. Bakın ben böyle Tayyip Erdoğan gibi, Devlet Bahçeli gibi politikacılardan hiç korkmam. Şu manada korkmam: Tayyip Erdoğan ne yapmak istiyorsa söyler. Çıkıyor söylüyor. ‘Sen sürüngensin’ diyor bana. Ben de diyorum ki ‘Değilim kardeşim’. Ya da Devlet Bahçeli, söylüyor yani. Ne yapmak istediğini olumlu ya da olumsuz söyler.

BU TÜR SİYASERÇİLERDEN KORKARIM 

Ama Binali Yıldırım, Fahrettin Koca gibi siyasetçilerden ben çok korkarım. Çünkü buna bakarsın, seversin, ‘babacan’ dersin, ‘ne kadar şefkatli adam, gazetecilere bak sevgiyle kucaklıyor’ falan en büyük golü buradan yersin. Bugün Fahrettin Koca’nın bu açıklamaları olmadığı için her gün Türkiye’de 200’e yakın insan hayatını kaybediyor." 
 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.01.2021 20:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol