Yandaş İsim, Erdoğan'ın Seçim Planını Yazdı

Seçime aylar kala en çok merak edilen Erdoğan'ın yol haritası... Gazeteci Fehmi Koru, kendisine ait sitede kaleme aldığı yazıda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e yaptığı çağrıyı yazdı.

22 Kasım 2022 Salı 13:37
Yandaş İsim, Erdoğan'ın Seçim Planını Yazdı

Gazeteci Fehmi Koru, kendisine ait sitede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın seçim planına ilişkin dikkat çeken analizlerde bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın,  İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e yaptığı çağrıyı yazan Koru, "Yakın zamanlara kadar iktidar sözcülerinin ağızlarından kişiliği ve partisi hakkında tek olumlu sözcük işitmediğimiz Meral Akşener ile İYİ Parti’ye, birlikte olduğu Millet İttifakı’nı terk edip yanlarına gelme teklifleri sırasında övücü cümleler de kullanılıyor. “Galiba o da benim gibi” diyebileceğim kadar bu gelişmeden rahatsızlık duyduğunu belli ediyor Akşener. Fakat unutmayın, sonuçta o da bir politikacı.

Bir önceki seçimde “Ben kazanacağım” gerekçesiyle muhalefetin ortak aday çıkarmasını engelleyerek Tayyip Erdoğan’ın -hem de %52 oyla ve ilk turda- cumhurbaşkanı seçilmesini o sağlamıştı. İktidar cephesinin seçime doğru yol alınırken izlemek üzere benimsediği anlaşılan birkaç aşamalı planında, ‘6’lı masa’yı İYİ Parti üzerinden dağıtma ayrıntısının da bulunduğu anlaşılıyor. İki taraftan birbirleriyle ilgili verilen mesajları ‘asla bir araya gelemeyecekleri’ biçiminde yorumlayanlar da var siyaset gözlemcileri arasında, ‘tarafların birbirine ısınma temrinleri’ olarak yorumlayanlar da…" yazdı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.11.2022 13:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol