Yalvaç Müftüsü'nden Vatandaşlara Cennet Vaadi

Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu'nun, 'Pahalılığı tayin eden Allah'tır' şeklindeki skandal fetvasından sonra bu kez de bir müftü, Kur'an kurslarının elektrik borcunu ödeyenlere cennet vaad etti.

30 Temmuz 2022 Cumartesi 13:57
Yalvaç Müftüsü'nden Vatandaşlara Cennet Vaadi

Yalvaç ilçesinde bu kez müftünün fetvası konuşuluyor. Yalvaç'ta bulunan Kur'an kurslarının elektrik borçları 70 bin lirayı buldu. Diyanet bunun sadece 10 bin lirasını karşılayınca da Yalvaç Müftüsü Ömer Can, bayram namazında cemaate seslenerek, destek talep etti.

Müftü Can'ın borcu ödeyecek vatandaşlara 'cennet' vaadetti.

Müftü, caminin elektrik borcunu ödeyecek Yalvaçlılara cenneti garanti etti

Sözleri tepki çeken Müftü daha sonra yaptığı açıklamada ise, kimseye cennetten yer vaadetmediğini, sadece hayırlardan bahsettiğini belirterek, " Bu tür bir dengesizliğe düşecek değilim. Ben hayırlara vesile olacağından bahsettim. Alnım ak başım dik, bu yalanı ortaya atanları Allah'a havale ediyorum" dedi.

MUHTAR: CENNET VAADİNDE BEN DE ORADAYDIM

Müftünün destek talebinde bulunduğu sırada cemaatin içerisinde yeralan Kızılca Mahallesi Muhtarı Soner Günay ise, " Bu sözleri hepimiz duyduk" dedi. AKP Isparta Milletvekili Recep Özel’in ilçeyi ziyaretinde olanları anlatan Muhtar Günay, " “Bu konuyu ben dillendirdim. Müftü Bey’in uyarılmasını istedik. Konuşmanın yanlış olduğunu, farklı yerlere gidebileceğini, inanan insanların olabileceğini söyledim. Uyarı yapılmasını istedik” ifadelerini kullandı. Halk TV'nin haberine göre Yalvaç Müftülüğü, Müftü Can'ın izne çıktığını belirterek herhangi bir açıklama yapmadı.

MÜFTÜ İZNE AYRILDI

Yalvaç Müftülüğüne ulaşmaya çalışan müftünün izinli olduğu bilgisine ulaşırken konuya ilişkin herhangi bir açıklama alamadı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.07.2022 14:02
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol