Vedat Bilgin, Vedat Bilgin'i yalanladı, EYT'liler çıldırdı

Emekliler derneğini ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in, EYT'de 5 bin prim gün sayısı kandırmacasına dair soruya verdiği yanıtla pes dedirtti. Adeta kendi kendini inkar eden ve soruyu geçiştirmek için büyük çaba sarfeden Bilgin'e kademeli prime takılanlardan tepki yağarken toplantıda yaşananlar da ortaya çıktı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Ali Tezel de, Bilgin'e staj mağdurları üzerinden yüklendi.

22 Mart 2023 Çarşamba 16:57
Vedat Bilgin, Vedat Bilgin'i yalanladı, EYT'liler çıldırdı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin hem emekli maaşları hem de EYT 5 bin prim gününe dair son dakika açıklamasında bulundu.

Bakan Bilgin yaptığı açıklamada asgari ücrete ek zam geleceğini, bunun deprem illerinde olacağını söyledi. Bakan asgari ücrete ek zam için "Sınırlı bir bölgeyle ilgili asgari ücret çalışması var, bittiğinde kamuoyuyla paylaşacağım" ifadelerini kullandı.

EYT'de primi eksik olanların emeklilikleri ile ilgili Bakan Bilgin şu ifadeleri kullandı:

"5000'den başlayıp 9000 güne kadar prim ödeyenler var. 9 bin ile 7 bin 200 prim ödeme günü var. Bizim kamuoyuna söylediğimiz şey çok açıktır. Emeklilikte yaşa takılan ne demek, kanun geri işlemiştir. Bu mağduriyet meydana getirmiştir. Hukuk kuralı geri işlemez. Bunu ortadan kaldırdım.

Emeklilere saygı duyalım, emeklilerle ilgili reform şeklinde düzenleme yapmayı konuşuyoruz"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.03.2023 17:01
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol