Türk Silahlı Kuvvetleri'nde İnanılmaz Skandal, Kimse Farketmemiş

FETÖMETRE'yle Türk ordusunun yapı üyelerinden arındırılması çalışmalarına büyük katkı sağlayan emekli Tümamiral Cihat Yaycı, TSK içinde yaşanmış bir skandalı gözler önüne serdi. Yaycı, bir kişinin sınava dahi girmeden ordu içinde Kurmay Binbaşılığa kadar yükseldiğini anlattı.

10 Temmuz 2022 Pazar 14:36
Türk Silahlı Kuvvetleri'nde İnanılmaz Skandal, Kimse Farketmemiş

Sözcü Gazetesi Yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Yaycı, "Size tek bir sınava girmeden askeri liseye giren, sonrasında kurmay binbaşılığa kadar yükseltilen, sonra 15 Temmuz'da darbede yeralan, tüm bunlar tespit edilince de firar eden, aile boyu full FETÖ'cü olan L. Dündar'ın sahtekarlık hikayesini anlatacağım" diyerek bakın neler söyledi?

L. Dündar'ın yazılı ve sözlü sınavların yanısıra spor ve sağlık testlerine girmeden kurmaylığa kadar yükselmiş olması geliştrdiğim FETÖMETRE uygulaması ile tespit edildi. Yine aynı uygulama ile bu kişinin yabancı dil sınavı sorularını da önceden temin ettiğini belirledik. FETÖ'nün haberleşme programı Bylock'u kullandığını, darbede yeraldığını, yurtdışı görevine gönderildiğini ortaya çıkardı adliyeye sevkedildi ama adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı ve sonra da izini tamamen kaybettirdi.

HERŞEYİ FETÖMETRE ORTAYA ÇIKARDI

Darbe sonrasında tüm personelin gerek lise, gerek harp okulu ve akdemeleri sınavlarına girip girmediklerini FETÖMETTRE  ile araştırdık. 1993 yılında 3 bin 104 aday içerisinde bir tek Deniz Binbaşı L. Dündar'ın listede olmadığını gördük. Sadece bu da değil mülakat, ön sağlık ve fiziki yeterlilik testlerinde de ismi saptanmadı.

Sonrasında Dündar'ın bize sunduğu ıslak imzalı sınav sonuç belgesindeki aday numarası Murat T. isimli bir başka adaya ait çıktı ki bu kişi de boyu kısa olduğu içim sınavda zaten elenmiş. 

Bildiride imzası bulunmayan Cihat Yaycı: Hiçbir şekilde iç siyasi konulara  müdahil olmadan çalışmalarıma devam edeceğim | Independent Türkçe

Soruşturmada L. Dündar, yazılı sınava nerede ve ne zaman girdiğine dair net cevaplar da veremedi, geçiştirdi. Dündar'ın 1993'teki sınav değerlendirme komisyonunda görevli olan komutanın, darbe sonrasında tutuklanan ve ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası alan sanık eski tuğamiral N.A. Demirhan olduğu belirlendi.

1.Dündar'ın eşi de 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davada yargılandı. Yine Sahil Güvenlik Komutanlığı'nda üsteğmen rütbesindeki kardeşi de kamudan ihraç edildi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.07.2022 17:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol