Tam Kapanma Bitince Bakın Ne Başlayacak?

Tam kapanmanın sona ermesinin ardından, kısıtlamaların nasıl devam edeceği konusunda hazırlık yapılıyor. Alınan bilgilere göre, tam kapanmadan sonra öncelikle okulların açılması hedefleniyor.Sonrasındaysa esnafı ilgilendiren adımlar gündemde olacak.

04 Mayıs 2021 Salı 15:06
Tam Kapanma Bitince Bakın Ne Başlayacak?

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) vakalarının rekor seviyeye ulaşması üzerine alınan 'tam kapanma' tedbiri 17 Mayıs'ta sona eriyor. 17 Mayıs'tan sonra ise yasakların kademeli olarak kaldırılması planlanıyor.

Sağlık Bakanlığı ve ilgili kurumlar bu yönde çalışmalar yapıyor. Lokal olarak denetimlerin artırılması, site, apartman, köy içi hareketliliğin önlenmesi amaçlanıyor. Büyük şehirlerden taşra ve sayfiyelere yönelen çıkışların olumsuz sonuçları da ele alındı.

Türkiye’de 100 bin nüfusa düşen günlük vaka sayısı şu anda 400-500’ler civarında bulunuyor. Verilerin 100’ün altına düşmesi gerektiği belirtiliyor.

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, bakanlığın beklentisi, 'tam kapanma' sürecinde hastane başvuruları ve günlük vaka sayısın da gözle görülür düşüş olması. 17 Mayıs'tan sonra birinci aşamada okulların açılması ve sınavların yapılması planlanıyor. İkinci aşamada, tek dükkan olarak tanımlanan kuaför, avukatlık bürosu ve küçük esnaf mekânlarının açılabileceği ifade ediliyor. Üçüncü aşamada kafe ve restoranların masa sınırlaması ve dış mekân şartıyla açılması bekleniyor.

Uzmanlar, 17 Mayıs'tan hemen sonra 'tam kapanma'da uygulanan yasakların bir anda kaldırılmayacağı görüşünde. Hafta sonu ve akşam saatlerinde sokağa çıkma kısıtlamasının süreceği ifade ediliyor.

ESKİ 'AÇILMA' OLMAZ

Uzmanlar, "Kimse, bayram dönüşünde her şeyin eskisi gibi olmasını beklemesin. Bu süreçte aşılamayı arttırıp vaka sayıları da istenen seviyeye gerilerse, ancak 17 gün önceki kısıtlamalara döneriz. Hafta sonları yine sokak kasıtlaması olur. Akşamları da kısıtlama devam eder. Vaka sayısı konusunda 10 binlerin altını zorlamalıyız. İlk hedefimiz çocukların okula gitmesini sağlamak. Sınavları yapmak. Aktif vaka sayılarımız yüzde 20’den fazla azaldı. Kısıtlamalar bir süre devam daha devam edecek” diyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 04.05.2021 15:11
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol