Sokakta Bırakılan Eşekler Sosyal Medya Sayesinde Kurtuldu!

Van’da eksi 30 dereceyi bulan soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Bin 18 yerleşim yeri ulaşıma kapandı, Uçak seferleri iptal edildi. Sokakta donmak üzere olan eşekler sosyal medya sayesinde kurtarıldı.

21 Ocak 2022 Cuma 08:59
Sokakta Bırakılan Eşekler Sosyal Medya Sayesinde Kurtuldu!

Van’da donmak üzere olan eşeklerin görüntüleri yürekleri yakarken, hayvanlar sosyal medya sayesinde kurtuldu.

Türkiye’nin hayvanlarını koruma kurtarma çiftliği (Angels Farm Sanctuary) hesabından yapılan açıklamada, “Bu zavallılar sosyal medya sayesinde emniyetli yere alındılar şimdilik!” denildi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye, “Peki sürekli yaşatılan aynı eziyetler ne zaman durdurulacak! Tek tırnaklı hayvanların ülkede yaşadıkları eziyet sokak hayvanlarına yapılan eziyetten hiç farkı yok! Hani? sizin koruyan yasanız! @bekirpakdemirli” diye soruldu.

Van’da sabahın erken saatlerinde aralıksız yağan yoğun kar yağışından dolayı bin 18 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapanırken, uçak seferleri de iptal edildi.

Van’da etkili olan kar yağışı ve tipi nedeniyle Bahçesaray’da 74, Başkale’de 142, Çaldıran’da 99, Çatak’ta 115, Edremit’te 4, Erciş’te 135, Gevaş’ta 49, Gürpınar 161, İpekyolu’nda 41, Muradiye 56, Özalp’te 40, Saray’da 20 ve Tuşba ilçesinde ise 82 olmak üzere toplam bin 18 yerleşim yerinin yolu ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapalı yolları açmak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kar yağışının etkili olduğu kentte uçak seferleri de olumsuz etkilerken; İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya ve Adana’ya planlanan uçuşların çoğu iptal edilirken, bir kısmı ise rötar yaptı. Meteorolojiden çığ, buzlanma ve don uyarısı Meteoroloji 14. Bölge Müdürlüğü, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu olacağı belirtilerek, “Muş, Bitlis, Hakkari ve Van çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği, yağışların sabah ilk saatlerde Van ve Hakkari çevrelerinde yer yer yoğun kar yağışı şeklinde olacağı, öğle saatlerinden itibaren Muş, Bitlis ile Van’ın kuzeyi, akşam saatlerinden itibaren ise Van ile Hakkari çevrelerinde yağışların etkisini yitireceği, buzlanma ve don olayı ile birlikte yer yer sis ve pus görüleceği tahmini yaptı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 21.01.2022 09:17
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol