Şok Sözler! Binali Yıldırım Kara Para Akladığı İçin...

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım’ın kara para akladığı tespit edilmesi üzerine banka işlemleri durdurulunca, Hollanda’daki şirketlerini İngiltere’ye taşıdığını iddia etti. Yanardağ, “Peki bu şirket neden Hollanda’da? Hani yerli ve milliydiler? Neden vergi vermiyorlar?” ifadelerini kullandı.

14 Ekim 2021 Perşembe 13:27
Şok Sözler! Binali Yıldırım Kara Para Akladığı İçin...

Hollanda basınında AKP’li Binali Yıldırım 150 milyon dolar değerinde bir şirketinin olduğu duyurulmuş, daha sonra ise şirketin değerinin 26 milyar dolar değerine yükseldiği söylenmişti.

TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında konuşan Merdan Yanardağ, konuya ilişkin denizci iş insanı tarafından kendisine iletilen yeni bir bilgiyi paylaştı. Buna göre, Yıldırım’ın kara para akladığını tespit eden Hollanda yetkilileri, Yıldırım’ın banka işlemlerini durdurdu. Yıldırım ise şirketlerini Londra’ya taşıdı.

Yanardağ, şunları kaydetti:

“Binali Yıldırım’ın yurtdışında 26 milyar dolar varlığı olduğu ortaya çıktı. Peki bu şirket neden Hollanda’da? Hani yerli ve milliydiler? Neden vergi vermiyorlar? Hollanda’ya gitmelerinin bir nedeni var. Vergi kaçırdılar. Vergi vermek istemiyorlar. Sebebi bu. Çünkü Hollanda denizci bir ülke olduğu için, orada denizcilik şirketleri vergiden muaftır. Bu yüzden gitmiş, iyi mi? Bir iş insanı, ‘Hollanda Binali Yıldırım’ın şirketlerinin kara para akladığını gördüğü ve banka işlemlerini durdurduğu için Yıldırım şirketlerin İngiltere’ye taşıdı’ diyor. Şu anda Hollanda’da değilmiş, yakın zamanda İngiltere’ye taşımış”

İLK HÜSNÜ BOZKURT DİLE GETİRMİŞTİ

Yanardağ eski Başbakan Yıldırım ile ilgili bunları söylerken benzer iddia daha önce de Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekili Hüsnü Bozkurt tarafından dile getirilmişti.

Bozkurt, kendisine ait sosyal medya hesabından şirketin değerini 26 milyar dolara çıktığını öne sürmüş, yaptığı açıklamada ” Hollanda basını Binali Yıldırım’ın sadece oradaki servetinin 26 Milyar Dolar(221 milyar TL) olduğunu yazdı. Eski Başbakan Koç’ları,Sabancı’ları çoktan geçmiş, dünya sıralamasında yani. Ne Yıldırım’dan bir açıklama var,ne Saray’dan, ne AKP’den! Yer yerinden de oynamadı memlekette.” ifadelerini kullanmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 14.10.2021 13:43
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol