Sedef Kabaş Bakın Kim Çıktı?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atıfta bulunduğu Çerkez atasözü dolayısıyla tepki çeken ve tutuklanan Gazeteci Sedef Kabaş, son günlerin en merak edilen isimlerinden biri oldu. Sedef Kabaş'ın hayatı, biyografisi, yaşı, tam olarak ne iş yaptığı gibi sayısız sorular soruluyor. İşte Kabaş hakkındaki tüm bilgiler!

23 Ocak 2022 Pazar 17:32

Sedef Kabaş, Türk haber sunucusu, televizyon programcısı, danışman. Vatandaşlar tarafından merak edilen isimler arasında Sedef Kabaş geliyor. Peki, Sedef Kabaş kimdir, nereli, kaç yaşında?

SEDEF KABAŞ KİMDİR?

Sedef Kabaş (d. 1970; Londra), Türk haber sunucusu, televizyon programcısı, danışman.

Sedef Kabaş doğum tarihi : 1970

Sedef Kabaş kaç yaşında : 51 yaşında

Sedef Kabaş nereli : Londra doğumlu

Sedef Kabaş mesleği nedir : Haber sunucusu, TV programcısı, Danışman

Londra'da doğan Sedef Kabaş Özel Dost Lisesi ve 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünden mezun oldu. Fulbright Bursu ile okuduğu Boston Üniversitesinde Televizyon Haberciliği üzerine yüksek lisans yaptı.

Atlanta CNN International'da çalışan ilk Türk gazetecidir. NTV, ATV, TV 8, SKY Türk gibi çeşitli TV kanallarında programlar hazırlamıştır. 90'larda sunduğu Portreler programına: Cem Karaca, Ahmet Kaya, Recep Yazıcıoğlu, Gazanfer Özcan, Cüneyt Arkın, Tarkan, Sakıp Sabancı, Hulki Aktunç, Üzeyir Garih, Hayrettin Karaca, Avni Arbaş, Mümtaz Soysal ve Uğur Dündar gibi birçok farklı alanda ünlü konuklar ağırlamıştır. En son TRT 2'de Medya Medya isimli programı hazırlayıp sundu. Marmara Üniversitesinden iletişim doktorasını aldı. "Almanya'da Türk Döneri" haberi ile 1998 CNN World Report/ En İyi Ekonomi Haberi Ödülü'nü kazandı. Power FM radyosunun kurucu ekibinde yer aldı ve haber bültenlerini hazırlayıp sundu.

2007 yılında Sedef Kabaş Eğitim, Koçluk, Danışmanlık şirketini kurmuştur. Hâlen üst düzey yöneticilere iletişim koçluğu yapmakta, şirketlere iletişim ve medya alanında eğitimler vermektedir.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.01.2022 18:20
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol