Sahte Diplomada Yok Yok, Hukuk Diploması 100 Bin TL

İnternet sitelerinde 'Diploma sahibi olun, E-Devlet ve YÖK kayıtlı!' başlıkları ile diploma satışı yapıldığı ortaya çıktı.

30 Kasım 2022 Çarşamba 13:00
Sahte Diplomada Yok Yok, Hukuk Diploması 100 Bin TL

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesindeki Devlet Hastanesi'nde 1 yıldır pratisyen hekim olarak çalışan Ayşe Özkiraz’ın sahte doktor olduğu ortaya çıkmış, evindeki aramalarda sahte doktor kimlik kartları, sahte diplomalar, çeşitli hastanelere ait kimlikler bulunmuştu.

Kanal D Haber'den Ertan Büyükahıska'nın haberine göre, internet sitelerinden 'Diploma sahibi olun, E-Devlet ve YÖK kayıtlı!' başlıkları ile diploma satışı yapan dolandırıcılar, söz konusu diplomaların devlet üniversitelerine ait olduğunu, satın alındığı takdirde e-Devlet'te 'mezun' olarak görüleceğini ve diplomalarla KPSS'ye giriş yapılabileceğini iddia ediyor. 

100 bin TL'ye hukuk fakültesi, 10 bin TL'ye işletme fakültesi diploması satan sahtekarlar, lise diplomasını 8 bin TL, üniversite diplomasını 15 bin TL, yüksek lisans diplomasını 20 bin TL'den satıyor.

Çete üyeleri, internet sitesinde yer alan cep telefonu numaralarını sadece WhatsApp uygulaması üzerinden iletişime geçilmesi için kullanıyor. Sahte diploma suçuna ilişkin konuşan Avukat Ahmet Çobanoğlu, "Kanunda ön görülen ceza miktarı, 2 yıldan 5 yıl" ifadelerini kullandı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.11.2022 13:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol