Pamukoğlu'ndan Rusya-Ukrayna Savaşı İçin Flaş Uyarı: Hemen Harekete Geçilmeli

Rusya Ukrayna savaşını değerlendiren Osman Pamukoğlu, Türkiye'ye olası etkileri için çarpıcı ifadeler kullandı ve AKP iktidarını şimdiden önlem almaya çağırdı.

04 Mart 2022 Cuma 10:23
Pamukoğlu'ndan Rusya-Ukrayna Savaşı İçin Flaş Uyarı: Hemen Harekete Geçilmeli

VeryansınTV'de Erdem Atay'ın konuğu olan Türk Silahlı Kuvvetleri'nin terörle mücadelede efsane komutanlarından Osman Pamukoğlu, Ukrayna'nın boğazların kapatılması yönündeki talebinin uygulanmaması gerektiğini vurguladı.

İşte Pamukoğlu Paşa'nın öne çıkan ifadeleri:

Şu anda mevcut hükümetin tavrı NADO'dan ve Ukrayna'dan yana net. NATO ülkesi olarak ondan yana tavırda. Herkes şunu merak ediyor, savaşın sonu Türkiye'ye nasıl yansır. Öyle bir yansıyacak ki özellikle ekonomik anlamda.

Ukrayna'nın talebi boğazların kapatılması yönünde ama Rusya zaten gemilerini çoktan Akdeniz'e indirmiş durumda. Buna rağmen yine de niye kapatacağız ki? Kapatmayacaksın başına da birşey gelmeyecek.

ESAS SORUN YAZ DÖNEMİNDEN İTİBAREN BAŞLAYABİLECEK AÇLIK...

Esas sorun şu, biz yılda Ukrayna ve Rusya'dan 8 milyon ton buğday alıyoruz. Çok yüksek bir rakam. İthalatımızın yüzde 87.6'sına karşılık geliyor. Bu buğday orta Rusya platosu ve Ukrayna'nın bize yakın olan bölgesinden geliyordu. Şimdi ya hasat yapılamazsa... Kaldı ki yapılsa bile savaş dönemlerinde önceki kadar verim alınmayor. Peki ne olacak şimdi? İkinci dünya harbinde de İtalya'nın buğdayı bitti Yunanistan aç kaldı. İtalyanlar Almanlardan istedi onlarda bende de yok dedi. Yunanistan aç kaldı o zaman. Mesela İskender'in, Cengizhan'ın savaşlarına bakıyorsun hepsinin ilk temel aldığı şey hasat dönemi. Çünkü halkı da besleyemiyorsun orduyu da besleyemiyorsun. Günümüzde dönelim şimdi ekmek zamlandı falan evet ama asıl bundan sonra gelin şimdi daha da artırmayın da göreyim sizi.
Birşey daha var ki bu beni bile şaşırttı. Arpa da alıyoruz bu iki ülkeden. İthalatımızın yüzde 79.6'sına denk geliyor.

"TARİH BİLMEZSENİZ YAKANIZA YAPIŞIR"

Şimdi bakın tarih bilmezseniz gelir ensenden yakalarlar sizi. İkinci dünya savaşına Türkiye olarak katılmışmıydık, hayır katılmadık. O dönem nüfusumuzun yüde 70'inden fazlası köylerde yaşamasına rağmen niye aç kaldık. Toprağın var, hayvanın var, güneşin var, suyun var herşeyin var ama o dönem bile aç kaldık biz bile.

"BU SAVAŞ HEMEN BİTMEZ" 

Bu savaş öyle hemen bitmez. Bakın Rusya askeri hedefine ulaşsa bile sonuçta bir resmi antlaşma olması gerekir. Biz Kıbrıs'a müdahale ettik, ateşkes vs ama resmi bir antlaşma çıktı mı bunca senedir hayır, burada da aynı şey. Olsa bile Nisanlar geçer, Mayıslar geçer, Haziranlar geçer ve sonuçta sen hasat yapamazsın.

ENERJİDE DE SORUN YAŞANACAK AMA...

Enerjide de ciddi sorunlar yaşanacak ama diyelim ki yakıtın yok arabanı çalıştıramazsan yürürsün ama açlık böyle değil. O yüzden Türkiye'nin şimdiden özellikle Türki Cumhuriyetlerden, Kırgızistan, Kazakistan gibi alternatif ithal yolları bulması lazım. Şimdiden mukaveleler, anlaşmalar yapmanız lazım. Yeni yollar aramak zorundasın. Şimdiden nerelerden bulabiliyorsan bunu yapmalısın ki yazın ikinci evresi ve sonbahara doğru gıda sorunu yaşamayasın.

YAPILMASI GEREKEN İNÖNÜ'NÜN POLİTİKASINI UYGULAMAK

Bunun dışında Türkiye olarak yapman gereken tek şey rahmetli İsmet İnönü'nün ikinci dünya harbinde yaptığı gibi denge politikası uygulayacaksın. Ama bunu çok zekice yapacaksın. Öyle seni de seviyorum seni de seviyorumla olmaz bu iş. İnönü, İttihat Terakki'den geliyordu, Balkan savaşlarını yaşadı, birinci dünya savaşını yaşadı, kurtuluş savaşını yaşadı ve o dönem her iki tarafta benim yanımda gir diyordu savaşa. İnönü, ordumun topu yok, uçağı yok, mühimmatı yok, silahı yok hiçbirşeyi yok bunları tamam ederseniz tamam diyordu. Biliyordu ki zaten kendileri yeni kurdukları orduları donatmakta zorlanıyorlar sana bunu nasıl sağlasınlar. Dolayısıyla onlardan verebileceği birşeyi istememelisin anında verirler. Böyle bir politikayı tam dört yıl sürdürdü. Evet savaşa girmedik ama açlık çektik.

PAMUKOĞLU PAŞA'NIN AÇIKLAMALARINI İZLEMEK İSTERSENİZ VİDEOYU TIKLAYIN!


 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 08.03.2022 16:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol