Optimar'a Göre Millet İttifakı'nın Adayı Belli Oldu!

Optimar Araştırma sahibi Hilmi Daşdemir, Erdoğan'a karşı Millet İttifakı'nda kimin aday olabileceğini söyledi.

19 Mayıs 2022 Perşembe 10:55
Optimar'a Göre Millet İttifakı'nın Adayı Belli Oldu!

Optimar Araştırma sahibi Hilmi Daşdemir, Medyatava TV'ye konuştu. Millet İttifakı'nın adayının kim olacağına ilişkin kulis bilgisini paylaşan Optimar Araştırma'nın sahibi Daşdemir,  CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun isminin ön planda olduğunu ifade etti. 

Daşdemir şöyle dedi:

"KILIÇDAROĞLU'NUN ADI ÖNDE AMA..."

"Altılı masa çokça konuşuluyor. Anketlerde oy oranında Millet İttifakı'nın Cumhur İttifakı'yla başa baş gittiğini görüyoruz. Cumhur İttifakı'nın adayının Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu biliyoruz. Muhalefetin adayının kim olacağına dair soru işaretleri sürüyor. Kemal Kılıçdaroğlu'nun adı öne çıksa da İmamoğlu ve Yavaş'ın da yarıştan geri kalmadıklarını gözlemliyorum."

"ADAYIN KEMAL BEY OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUM"

"Kulis bilgisi şöyle; ben adayın Kemal Bey olacağını öngörüyor ve düşünüyorum. CHP içinde çok eski tanıdığım isimler var. Ve onlardan aldığım bilgilere göre, diğer partiler ısrarcı olurlarsa Kemal bey ve yakın isimler, "herkes kendi adayını çıkarsın, ikinci turda en çok oy alanı destekleyelim" dediklerini duyuyorum. Bu takdirde kim ikinci tura kalır derseniz. CHP'nin adayı Kemal Kılıçdaroğlu olursa, ikinci tura kalacak en güçlü isim olacaktır. CHP'nin başındaki isim olduğu için bu daha muhtemel. CHP'nin yüzde 80'inde parti aidiyeti çok yüksek. Ekrem bey ve Mansur bey dışarıdan gelmiş isimler. Burada Kemal bey net irade koyduğunda aday olması çok yüksek."

KILIÇDAROĞLU'NDAN AÇIKLAMA!

Öte yandan CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayına ilişkin açıklamalarda bulundu. 6'lı masadan çıkacağı belirtilen ortak adayla ilgili kendisine yöneltilen "ne zaman açıklanacağı" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, "Şu anda seçim sathı mailine girilmiş ve seçim kararı alınmış, açıklanmış değildir. Hükümetin seçimi ilan etmesi lazım. Bunun resmen kamuoyuna deklare edilmesi gerekir. Erdoğan ne zaman açıklarsa ve seçim kararını ne zaman alırsa biz de o zaman adayı açıklarız" ifadelerine yer verdi.

ADAYLIĞI KONUSUNDA ŞÜPHE Mİ VAR?

Kendi adaylığı konusunda da açıklama yapan Kılıçdaroğlu, "Sizin adaylığınız konusunda bir şüphe mi var?" sorusuna verdiği yanıtta, şunları kaydetti:

"Bu konu masada hiç görüşülmedi, sadece şu görüşüldü: Cumhurbaşkanlığı ile ilgili gazetecilerden çok soru geliyor, o zaman biz cumhurbaşkanı adayının niteliklerini belirleyen bir paragraf yazalım diye konuştuk ve bunu yazıp ilan ettik.

"ERDOĞAN NE ZAMAN AÇIKLARSA BİZ DE O ZAMAN AÇIKLARIZ"

Cumhurbaşkanlığı adaylığının çok fazla gündeme getirilmesi, aslında ekonomide yaşanan bunalımı toplumun gözünden kaçırma amacı taşıyor.Çünkü bu kadar ciddi konu varken, kim cumhurbaşkanı adayı olacak tartışmasını sürekli yaparsanız ve neden Cumhur İttifakı kendi adayını açıklamıyor diye sormazsanız, doğru olmaz.

Erdoğan ne zaman açıklarsa ve seçim kararını ne zaman alırsa biz de o zaman adayı açıklarız. Ülkenin içinde bulunduğu feci tablo fazla tartışılsın istenmiyor. Bu nedenle adaylık tartıştırılıyor. Ayrıca konuyu, cumhurbaşkanı adayı kim olacak noktasına indirmeyi de doğru bulmuyorum, sorun o değil ki, tek adam rejiminin gitmesi temel sorun"

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.05.2022 11:12
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol